in

De 10 bästa tolkningarna i Så mycket bättre genom tiderna

smb
Bildkälla: Ana Diaz i Så mycket bättre 2020 / TV4

TV4:s ”Så mycket bättre” har tolv säsonger i bagaget, och snart är det dags för den trettonde. Vi har samlat några favorittolkningar från åren som har gått. Mer

Den första säsongen av TV4:s Så mycket bättre, programmet där artister tolkar varandras låtar under en sommarvecka på Gotland, sändes redan hösten 2010. Därmed har tolv år och tolv säsonger passerat, och med det en rad ikoniska tolkningar som både boostat nya artisters karriärer och väckt liv i gamla favoritlåtar. Vi har samlat några favoritframträdanden genom tiderna (utan inbördes ordning obs!)

1. Lisa Nilsson tolkar 100

Behöver vi ens motivera varför den här låten finns med på listan? I säsongen som visades 2020 tolkade Lisa Nilsson låten 100 av Ana Diaz. Rys!

2. Miss Li tolkar Här kommer natten

I den tredje säsongen, som visades 2012, tolkade Miss Li Pugh Rogefeldts låt Här kommer natten och ja, den kvalar absolut in på den här listan.

3. Laleh sjunger Ängeln i rummet

I säsongen som visades 2011 medverkade både Laleh och Eva Dahlgren vilket bland annat resulterade i det här mästerverket.

4. Cherrie sjunger Stockholm i natt

Släpp allt ni har! I säsongen som sändes 2021 tolkade Cherrie Peter Jöbacks låt Stockholm i natt.

5. Thomas Stenström tolkar Sweet Jackie

I samma säsong tolkade Thomas Stenström Sugarplum Fairys låt Sweet Jackie. Vi mår ungefär som Victor Norén gör under det här framträdandet.

6. Ana Diaz tolkar Fait accompli

Ana Diaz sjunger Tommy Körbergs Fait accompli. Mer än så behöver vi inte säga.

7. Titiyo sjunger Carolas Evighet

Vi med, Carola. Vi med.

8. Linnea Henriksson sjunger Den stora dagen

Throwback till 2018 när Linnea Henriksson bjöd på konsert i en kyrka och tolkade Christer Sjögrens Den stora dagen. Ord överflödiga!

9. Newkid sjunger Du måste finnas

Älskar originalet, älskar tolkningen. Det var i säsongen som sändes 2020 om Newkid sjöng Helen Sjöholms låt Du måste finnas.

10. Markus Krunegård sjunger Sett henne

Besatt av Markus Krunegårds tolkning av Silvana Imams låt Sett henne. Slut på lista!