in

Sex poddar som gör politik kul – och valet enkelt

Pod om politik

I det här fallet förenas nytta med nöje – och det funkar hur bra som helst! Här är sex poddar som ger dig stenkoll inför valet på ett roligt sätt. Och ja, du läste precis rätt. Mer

Först och främst vill vi uppmana dig till att lyssna på VeckoRevyns egen podd: 800K – Politikpodden. En podcast fullproppad med politik, anekdoter och möten som gör att den enkelt lever upp till “allt du behöver veta”-klyschan.

Vi vill även tipsa om sex andra poddar som lyckas göra politik intressant, kul och sexigt – och ja, det är helt sant. Även om det låter som en smärre omöjlighet. Mycket nöje!

1. Mathilda och Andrea – “Tankar om valet”

Vår egen bloggare Mathilda Lundqvist har, tillsammans med vännen Andrea Hedenstedt, en skön och snackig podcast där lyssnaren har en viktig roll. I det här avsnittet pratar de om valet, SD och om hur man hanterar att en familjemedlem röstar på ett parti man själv inte tål.

2. Alla våra ligg – Valspecial

En podd om sex som inför valet ställer olika politiker mot väggen med hjälp av frågor där sexualitet står i fokus. Ett nytt, spännande och givande grepp!

3. Alice & Bianca – “POLITIK ÄR SEXIGT”

En succépodd som knappast behöver någon större presentation. Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso pratar här om allt mellan himmel och jord – och i det här avsnittet ligger fokus på unga tjejer och varför man ska rösta.

4. Pillowtalk med Peg & Penny – Sverigedemokraterna

Systrarna Peg och Penny Parnevik snackar politik. I det här avsnittet ger de en nödvändig intensivkurs i hur man som tjej förhåller sig till vad de tror kommer bli ett av Sveriges största partier: Sverigedemokraterna (SD).

5. Sommar i P1 – Rebecca & Fiona

DJ-duon Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick berättar om livet på turné och hur de tvingas slå sig fram som kvinna i en mansdominerad bransch. De pratar även om sina erfarenheter av #metoo och hur det känns att klassas som champagne-socialister.

6. Anty & Paris – Vikariepoolen

I vanliga fall är det Youtube-personligheten Anty och Daniel Paris som ofiltrerat berättar om sina liv som influencers, men i det här avsnittet gästas Daniel av SaraSongbird. De pratar om mänskliga rättigheter, sexualitet och rädslor inför valet.