in

11 kändisar berättar vad de ska rösta på (vi är förvånade!)

Kandisar rostar valet 5b8e8f44bdb15

Att berätta vad man röstar på är för många tabu — men inte för några av våra mest kända profiler. Här berättar elva kändisar vad de kommer rösta på i valet 2018! Mer

Vad en röstar på i valet är upp till en själv. En del är hemlighetsfulla om vad de tänker skriva på röstsedeln den 9 september, medan andra talar öppet om det.

Är du nyfiken på hur kändisarna tänker rösta i valet, till exempel: Bianca Ingrosso, Linn Ahlborg, Alexandra Nilsson, Kenza och Isabella Löwengrip?

Här berättar elva kändisar vad de väljer att rösta på i valet 2018.

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso uttalade sig tidigare i våras under en sändning av Breaking News att hon kommer rösta på Moderaterna (M) i valet 2018.

— Moderaterna. Det flesta gör det. Och det verkar bra, svarade Bianca på frågan om vad hon ska rösta på.

Programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson inflikar dock att enligt senare opinionsundersökningar är det inte riktigt det som är fallet för Moderaterna och till det svarar Bianca såhär:

— Jag tycker om dem, men visste varför bättre förut, men glömt bort det.

Men nyligen i sin och Alice Stenlöfs podd Har du sagt A får du säga B visar det sig att Bianca skiftat lite i sitt beslut. Så här säger Bianca i sin egen podd:

– Jag har läst på lite om Centerpartiet för jag tycker om Annie Lööf. Jag tycker hon är en klok, framgångsrik och mogen kvinna.

Men Bianca understryker att hon fortfarande inte bestämt sig och uppmanar sina lyssnare att läsa samtliga partiprogram.

– Jag vill bara säga, innan jag får skit för att jag just nu känner för att rösta på Centerpartiet, att det är så jag känner just nu.


Kenza Zouiten Subosic

Bloggaren, designern och entreprenören Kenza delar med sig på instagram vad hon röstar på i valet och varför:

Img 2680

[adSpace]


Ellen Bergström

Skådespelaren och designern Ellen Bergström uttalar sig kort på sin instastory om varför hon lagt sin röst på Kristdemokraterna (KD):

Img 2660

SaraSongbird (Sara Linderholm)

SaraSongbird är öppen på sina sociala medier att man ska sätta sig in i valet och inte lägga sin röst på SD. I ett youtubeklipp där hon förklarar hur valet funkar för sina följare, berättar hon om var hon kommer lägga sin röst.

— Jag är mer vänster än höger, den politiken gynnar människor mer, säger Sara och fortsätter:

— Hjärtat sitter på vänster sida, vad ska jag säga?


Alexandra Nilsson (Kissie)Alexandra ”Kissie” Nilsson visar upp sina resultat av valkompassen på sin blogg, såhär skriver hon: 

—Det ser ut just nu som att jag kommer rösta på Centerpartiet, och inte Kristdemokraterna som valkompassen visade.

I kommentarerna förklarar hon att även om Kristdemokraterna (KD) hamnat långt upp i resultatet kan hon inte hålla med om deras syn på abort och därför kommer lägga sin röst på Centerpartiet.

LÄS MER: Det här händer om du röstar blankt


Isabella Löwengrip

Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip delar med sig av sina tankar inför valet i höst på sin blogg. Isabella Löwengrip tror att de konservativa högervindar som blåser kommer göra att SD blir det största partiet med moderaterna tätt inpå, men att en liberal och mer öppen våg kommer ske inför ännu nästa val om ytterligare fyra år. Även om Isabella siar att SD vinner valet i år berättar hon att hon kommer lägga sin röst på Centerpartiet (C) och sin vän Annie Lööf.

— För min egen del röstar jag på Centern och är liberal i min grundsyn. Jag vill ju såklart att Annies parti ska växa men jag tror tyvärr att den liberala vågen kommer att få pausas lite och ge utrymme till en konservatism som kommer att börja blomma till en bredare och yngre massa, skriver Isabella i sin blogg.


Linn Ahlborg

Youtubern Linn Ahlborg svarade på frågor från sina följare på sin Instastory och fick frågan vad hon ska rösta på i valet 2018. På det svarade hon såhär:

Linn ahlborgCassandra Klatzkow

Artisten, kroppsaktivisten och modellen Cassandra Klatzkow delar med sig av sina värderingar inför valet till sin följare på Instagram. Så här skriver hon:

Cassandra

Rebecca Scheja & Fiona FitzPatrik

I Sommar i P1 delar DJ-duon Rebecca & Fiona med sig om allt ifrån rövarhistorier från det vilda turnélivet och allvarsamt snack om att vara kvinna i en mansdominerad branch och sina #metoo-upplevelser.

Rebecca & Fiona är tydliga med sin röda röst. Så här låter det när duon ger råd kring politik:

— Läs på, sätt dig in, lyssna på nyheterna varje dag. Det är ingen hemlighet att jag och Rebecca är vänster, säger Fiona och fortsätter:

— Det kan vi kalla oss för vi har satt oss in i politiken och valt vilken ideologi vi identifierar oss med. Vi vet vilken samhälle vi vill ha.


Paulina Danielsson (Paow)

Paow är känd från realityserier som Paradise Hotel och Lyxfällan bland annat. Att Paow sympatiserat med Sverigedemokraterna (SD) har varit på tapeten länge, framförallt i uttalanden i sin blogg under åren.

I helgen postades också bekräftande bilder på Paulina Danielsson i Sverigedemokraternas valtröja utanför valstugan i Skövde, tillsammans med två andra tv-profiler från kanal 5:s serie Ullared

Kattpaow sd

Tycker du fler ska våga berätta vad de röstar på?

LÄS MER: Se årets valfilmer här — VeckoRevyn recenserar!