in

Love is blind-deltagare åtalad för misshandel av ex-flickvän

loveis
Bildkälla: Love is blind /Netflix

En av deltagarna i Love is blind Sverige har varit åtalad för misshandel av en ex-flickvän. Han friades eftersom det inte gick att slå fast hur skadorna uppstått. Mer

Den svenska versionen av Netflix-serien Love is blind är i full gång. Programmet går ut på att främlingar dejtar varandra utan att träffas. Om de blir kära förlovar de sig, och det är först då de får träffa varandra på riktigt. Ett koncept som ställer höga krav på att produktionen castar rätt personer.

Nu visar det sig att en av deltagarna tidigare är åtalad och utredd för att ha misshandlat sin före detta partner, och friades i tingsrätten. Domstolen menade att det inte gick att fastställa hur skadorna på ex-flickvännen hade uppkommit. Den åtalade mannen menade att kvinnan hade ”hoppat in i hans arm” och på så sätt fått skadorna. Från läkarintyg kan man se att det bland annat rörde sig om svullnad i ansiktet, ömhet under ena ögat och sår vid läppen. I rättegången medgav mannen att han hällt en Coco cola över kvinnan medan hon sov i sängen, detta eftersom han blivit irriterad för att han inte fick se sms på kvinnans telefon. Han tog därefter telefonen ifrån henne och ”höll den hårt i handen”.

VeckoRevyn sökte redan under torsdagen både deltagaren och produktionsbolaget Mastiff, som ligger bakom Love is blind, utan framgång. Däremot rapporterar P3 nyheter att produktionsbolaget inte vill svara på om de kände till åtalet när de valde att ta med deltagaren.

Men SVT, som också har dejtingprogram, säger till P3 nyheter att de hade valt bort deltagare med den bakgrunden.

– Har det någonting med relationer eller ett grövre brott att göra, som en misshandel, så säger vi nej, säger Kristin Bleckberg, projektledare på SVT till SR.