in

12 anledningar till varför påsken är den bästa högtiden

påsk fira

Alla längtar som ett barn till julafton och många börjar planera midsommarfirandet redan på nyårsafton. Men varför får inte påsken den cred den förtjänar? Här är 12 anledningar till varför det är den bästa högtiden av dem alla! Mer

1. Påskledigheten innebär att man kan festa fyra dagar i rad om man känner för det. Fyra. dagar. i. rad! #winning

party

2. På midsommar och nyår handlar (nästan) allt om att hitta den bästa festen eller det mest idylliska stället att dansa runt midsommarstången på. Under påsken spelar det inte så stor roll var man festar och mindre krav betyder mer kul!

party 16.10.36

3. Påsken är en snällare version av Halloween. Folk ringer på och vill ha godis, men du slipper få huset toalettpappervandaliserat om du inte har något hemma. (Vilket du i och för sig har, men vägrar dela med dig av.)

4. Man får äta så mycket påskgodis som man vill. Extra mysigt är det faktiskt om man får gå på påskjakt och leta efter sitt ägg (att pappa sen har gömt det under yttertrappan som alltid spelar mindre roll).

giphy

5. Att måla påskägg är en underskattad aktivitet. Och man känner sig så fett jäkla nöjd när målandet blir preciiis som man tänkt sig!

6. Vi vet att påskharen är lika påhittad som tandfen och jultomten, men det är ändå mysigt att tänka att det är haren som gömmer påskägget under trappan, och inte pappa.

7. Det hinner egentligen inte gå många veckor från det att julmusten försvinner tills dess att påskmusten syns i butikerna. Vissa hävdar ju till och med att det bara är etiketterna som byts ut…

8. Ett ord: Lov. Du får göra precis vad du vill. Ingen har rätt att ifrågasätta.

9. Som sagt. Soffan är din…

10… så att du kan sträckkolla tv-serier bäst du vill på världens längsta Långfredag.

11. Det är den enda tiden på året vi kan ha såna här naglar med gott samvete:

12. Det bästa av allt? Vi kan åka runt på våra kvastar utan att någon automatiskt tror att vi är häxor!?