in

11 saker ALLA singlar känner igen sig i på alla hjärtans dag

De 10 bästa julfilmerna genom tiderna
Källa: Bridget Jones's Diary

Alla hjärtans dag… en dag fylld av glädje, lycka och kärlek. Ja, för de som har en partner i alla fall. Om man är singel är det inte alls roligt. Här är 11 saker du garanterat känner igen dig i om du är singel (we’re all in this together)! Mer

1. Du vaknar och hela Instagramflödet är redan fullt av blommor och choklad som folk fått av sina älsklingar.

Du borde veta bättre än att titta i sociala medier på alla hjärtans dag, men eftersom du försökt att trycka bort de faktum att det är just den dagen idag så kom du helt enkelt inte ihåg. Ingen bra start på morgonen.

2. På väg till skola och jobb är det enda du ser kort, nallar och ballonger i rött och rosa vid varje affär.

Ingenstans att gömma sig! Det är som om hela världen gått in i ett kärlekstöcken och du vill helst av allt bara smälla alla ballonger du ser, rätt framför ögonen på de barn som går med alla hjärtans dag-presenter i handen som de ska ge till sina klasskompisar.

3. Kollegor och kompisar hälsar glatt ”grattis på alla hjärtans dag” och skryter om att de fick frukost på sängen.

De fick värsta drömfrukosten, medan du spillde ut juicen på dina byxor så du var tvungen att byta om vilket gjorde att gröten brändes vid och brandvarnaren gick igång. Inte riktigt lika härligt.

4. Du kommer inte undan någonstans – alla sajter fylls med kärleksartiklar.

Ny strategi – håll dig borta från internet. Du kan inte klicka dig in på några sidor utan att överösas med artiklar om varför det är sååå mysigt att ha en partner på alla hjärtans dag. DU VET! Okej?

5. Alla har planer inför kvällen.

Middagar, biobesök, hotellnatt… listan fortsätter. Exakt alla du pratar med har planer med sina älsklingar medan du själv har exakt NOLL planer.

6. Du försöker desperat få en av dina singelvänner att umgås, men alla har dejter.

Du ringer runt till dina vänner som också är singlar och undrar om ni ska vara deppiga ihop, men precis alla har dejter. Vem går ens på dejt med någon man inte är tillsammans med på alla hjärtans dag?!

7. Du bestämmer dig för att du också ska äta en pang-middag.

Ny plan. Om alla andra ska ha mysiga romantiska kvällar ska du minsann också ha det – själv. Mantrat ”I’m a strong, independent woman” går på repeat i huvudet när du går i mataffären och köper det som behövs till en grym trerätters.

8. Du har planer på att köra all in på hemmaspa, hur mysigt som helst!

När du står i kassan för att betala kommer du på den briljanta idén att lyxa till det med hemmaspa också. Ansiktsmask, hårinpackning, måla naglarna och smörja in dig med en massa crèmer tills du blir len som en bebisrumpa. Detta kan ju bli en riktigt bra kväll ändå!

9. Lyckliga par verkar vara de enda människor du möter, och de är självklart SÅ himla kära.

På väg hem ser du ENDAST par exakt ÖVERALLT. De liksom förföljer dig med sina pussar och handhållande och leende lyckliga ansikten. Istället för att känna sig som en strong och independent woman känner du dig istället som världens mest ensamma människa.

10. När du kommer hem struntar du i dina planer.

Du inser hur otroligt deppigt det är att laga middag till sig själv och att vänta på att nagellack torka känner du inte för längre. Istället byter du om till de mjukaste kläderna du har, sätter upp håret i en slarvig knut och slänger din BH all världens väg.

11. Kvällen spenderar du i soffan framför Bridget Jones Dagbok och äter glass.

Bridget Jones, Ben och Jerry är de enda som förstår dig just nu. Du tänker att om hon, som om möjligt är ännu mer ensam än dig, kan klara av att hitta kärlek så kommer du också göra det.