in

Quiz: Är du extrovert eller introvert?

introvert beteende
Bildkälla: Will Tarpey / Unsplash

Vad betyder det egentligen att vara en extrovert eller introvert person? Och vilket beteende kännetecknar vilken personlighetstyp? Att veta vilken sorts personlighet du har kan hjälpa dig att förklara ditt och andras beteende. Kanske har du en sambo som är introvert medan du är extrovert? Mer

Vi hör ofta att extroverta personer är mer pratglada och framåt medan introverta är mer tysta och privata. Men sanningen är att de olika personlighetstyperna är mycket mer än så. Visste du till exempel att extroverta och introverta har olika sätt att återhämta sig på?

Personlighet och beteende: vad är extrovert?

Extroverta personer tar plats och märks. Detta kan vara en styrka, men det kan också bli för mycket av det goda – så vet du med dig att du är en extrovert person så försök vara lite lyhörd vad gäller din omgivning och de signaler du får. Det är ju exempelvis inte kul att uppfattas som arrogant och självgod. Men det finns också många bra saker med att vara extrovert:

  • Du uppfattas ofta som positiv och charmig.
  • Du är bra på att komma på idéer och ta initiativ.
  • Du är spontan och framåt.
glada tjejer

Personlighet och beteende: vad är introvert?

Introverta personer är ofta inåtvända och reflekterande. Detta kan vara en del av din personlighet och till och med en stor tillgång. Bottnar ditt introverta beteende däremot i dåligt självförtroende och osäkerhet är det förstås inte så kul och är något du bör jobba med. Men det finns också stora fördelar:

  • Du reflekterar mycket över dig själv.
  • Du har en bra analytisk förmåga.
  • Du är bra på att bygga vänskapsrelationer; dina vänner kan lita på dig.
  • Du är bra på att samarbeta.
girlreading

Test: Är du extrovert eller introvert?

Är du extrovert, introvert eller någonstans däremellan? Gör vårt quiz och ta reda på det!

Är din sambo introvert? Så är det att leva med en introvert person

Om du själv är extrovert och lever med en introvert kan det skapa förvirring ibland – därför är det bra att känna till varandras olikheter. Du kanske gillar att bjuda hem vänner varje dag medan den du bor med behöver lite tid för sig själv ibland. Be din sambo eller partner göra testet så kanske ni förstår varandra bättre!