in

Tänk på det här innan du gaddar dig – och 14 fina tatueringar

tatueringar blommor pris handled
Bildkälla: Allef Vinicius / Unsplash

Sugen på en ny tatuering? Vi har samlat några fina motiv – och saker att tänka på innan du lägger dig under nålen. Mer

Allt fler väljer att lägga sig under nålen, och är du en av dem som funderat på att skaffa en egen tatuering finns det några saker du bör tänka på innan du gaddar dig. Vi har samlat att du behöver veta – och lite inspiration till din nästa tatuering!

Pris: Vad kostar en tatuering?

Först och främst, vad kostar det att tatuera sig egentligen? Priset på tatueringen varierar beroende på hur lång tid den tar att göra. De flesta tatuerare har ett fast pris per påbörjad timma alternativt ett förbestämt pris på tatueringen. Känns priset väldigt billigt kan det vara bra att göra lite research kring tatueraren och studion. Eftersom en tatuering varar hela livet är det viktigt att den blir bra, så spara hellre pengar under en längre tid för att kunna tatuera dig hos en tatuerare du litar på.

4 skötselråd för din tatuering

Tänk på att en ny tatuering är precis som ett öppet sår, så tvätta alltid händerna innan du rengöra eller ta på den. Låt heller ingen annan röra vid den under läkningsprocessen för att motverka infektioner.

  1. Tvätta din tatuering med parfymfri tvål och vatten.
  2. Torka försiktigt av den med en ren och mjuk handduk.
  3. Smörj in ett tunt lager Bepanthen över hela tatuering. Du ska inte dränka din tatuering i krämen, utan det är viktigt att såret fortfarande kan ”andas”. Denna salva går att köpa på apoteket.
  4. Upprepa detta 2-4 gånger om dagen, och om tatueringen fortfarande vätskar sig (kan ske när den är nygjord) hoppar du över salvan. Detta är för att minska risk för skorpor.
30937

Bepanthen är en perfekt salva att smörja in din nya tatuering med. Läs mer och köp här.

Sugen på att tatuera dig? Här kommer lite inspiration!

Är du sugen på att tatuera dig, men kan inte riktigt bestämma dig för vilket motiv du ska välja? Vi har samlat 5 tips på fina tatueringar – allt från text och blommor, till tatueringar som passar bäst på handleden och armar.

1. Tatuering med text och betydelse

Tatueringar med text blev väldigt populärt för några år sedan, men vad ska man skriva egentligen? Här är några vanliga motiv:

  • Meningsfulla citat
  • En del av en låttext du tycker om
  • En dikt eller poesi
  • Namnet på någon som betyder mycket för dig
  • Födelsedatum

2. Tatueringar som passar på din arm

Halv eller hel sleeve, eller kanske bara något enstaka motiv? Här kommer lite inspo till dig som vill tatuera dig på armen.

3. Tatueringar på handleden och underarmen

Visst kan det vara fint att ha en liten tatuering på handleden eller underarmen? Vi har samlat några tatueringar att inspireras av.

4. Tatueringar med blommor

Många väljer att tatuera in olika typer av blommor, till exempel liljor, rosor eller pioner. Eller varför inte en söt liten maskros?

5. Små tatueringar

Vill man inte att tatueringen ska synas så mycket så passar det ju utmärkt att göra en minimalisk tatuering. En lite mindre tatuering passar oftast bra lite var som helst på kroppen, och är lätt att bygga på senare om man vill ha en större längre fram i tiden.

Tatuering handled arm blommor

Kändisarnas tatueringar: Quiz!

Vet du vilken tatuering som tillhör vilken kändis? Gör vårt quiz (och kanske få en dos inspiration till din nästa gadd samtidigt)!