in

Sveriges 12 bästa spahotell

dragspa
Bildkälla: Unsplash/ Alex Bertha

Vad sägs om att unna sig en helg på ett spa för lite avkoppling? Här är några spahotell i Sverige du borde besöka. Mer

Behöver du en paus från vardagen? Vad låter då bättre än en helg eller en övernattning på ett spa? Oavsett om du vill åka själv, med en vän eller en partner finns det garanterat ett perfekt spahotell nära dig. Här är några av Sveriges bästa spahotell.

De tre bästa spahotellen i Norrland

Norrland är stort och här göms många pärlor. Oavsett om du är på genomresa eller bor i en närliggande stad är här några spahotell som är värda ett besök.

1. Frösö Park Hotel

Frösö park är en plats för att både sänka och höja pulsen. Med närhet till den jämtländska skogen kan du gå på rogivande promenader innan du kommer in på spaanläggningen. Med inspiration från naturen är det 1200 kvadratmeter stora spat uppdelat efter skogens naturfenomen. Hitta hit.

2. Hotell södra berget i Sundsvall

På detta spa får du 240 meter över havet njuta av en unik utsikt över Medelpads bergstoppar. Med inspiration från naturen kan du här testa på upplevelseduschar, japansk tvagning, fotbadet kneippkur och såklart finns det ett flertal bastur och pooler. Hitta hit.

3. KUST Hotell & Spa i Piteå

Med utsikt över Piteälven kan du både utomhus och inomhus slappna av och sänka tempot för en stund. För att du ska kunna njuta av den norrländska tystnaden finns här inga bubbelpooler som låter, utan du får istället njuta av kalla och varma bad och bastur i flera olika varianter. Hitta hit.

De två bästa kusthotellen i Bohuslän

Det fina med Sveriges västkust är att bland klippor, krabbor och tång gömmer sig flera fina spahotell. Blanda bubbelbad med friska saltvattensdopp för en ultimat spaupplevelse.

1. VANN Hotell, Spa & Konferans

VANN spa ligger beläget mitt i ett naturreservat vid Gullmarsfjorden. Med flera olika källor och bastus kan du både njuta av hur den bohuslänska naturen omsveper hotellet. Med stora glaspartier har du hela tiden en fin utsikt. Det finns bastu belägen på bryggan vilket bjuder in till havsbad, både på vinter och sommar. Hitta hit.

2. Gullmarsstrand Hotell

I västkustpärlan Fiskebäckskil finns Gullmarsstrands hotell och spa. Här får du tack vare naturen njuta av saltvattnets lugnande krafter och de friska havsbriserna. Här finns en infintypool med en temperatur på 38 grader, och du kan även boka behandlingar. Hitta hit.

Här är två spahotell i Småland

Mitt bland de småländska skogarna gömmer sig flera smultronställen. Vad sägs om att besöka glasriket eller ett vackert historiskt slott för lite avkoppling?

1. Kosta Boda Art Hotell

Det unika glashotell i Småland bjuder på mer än bara en vacker inredning. I deras spa får du både tillgång till bubbelpool, relaxavdelning och träningspass. Hitta hit.

2. Gränsö Slott Hotell och Spa 

På Gränsö kan du njuta av åtta olika pooler och flera olika bastur. Om du är sugen, både sommar- och vintertid, kan du ta ett dopp i Östersjön från deras flytande beach house. Dessutom har de ett vackert utsmyckat orangeri i anslutning till spat där du kan äta något lättare eller ta något friskt att dricka. Hitta hit.

De finaste spahotellen i Östergötland

Östergötland bjuder på mycket natur, historia och såklart spahotell. Testa att blanda bastu med kloster-besök eller swimmingpool med modern inredning.

1. Vadstena klosterhotell & SPA

Vem vill inte testa att bo som heliga Birgitta och samtidigt få njuta av en spaupplevelse? Här på klosterhotellets spaavdelning kan du i historiens vingslag bada örtbastu, flyta runt i en saltvattenspool och njuta framför en tänd vedbrasa. Hitta hit.

2. The Lamp Hotell & Spa

I en underjordisk spaavdelning får du omringad av kalkstensväggar en lyxig upplevelse med bastu, pool och ett svalkande isrum. I relaxavdelningen kan slappna av på riktigt. Hitta hit.

Här är 3 spahotell i Stockholm

Stockholm är fullt av spahotell! Här är förslag på både anläggningar som ligger i centralt eller vid vattnet.

1. Ellery Beach House

Längst ut på Lidingö ligger Ellery Beach House, och där finns allt från utomhuspooler till relaxavdelningar. I stora solsängar får du tid för avslappning, kanske innan din inbokade behandling? Hitta hit.

2. Vana Spa i Vasastan

Mitt i mysiga Vasastan hittar du Elite Palace Hotell och deras Vana spa. Blanda utmanande gympass med poolhäng, bastubad och en upplevelse i aromrummet. Du kommer inte bli besviken! Hitta hit.

3. Yasuragi

Koppla ner och koppla av Yasuragi, där du bland höga träd få testa på japansk badkultur – som får dig att slappna av på riktigt. Hitta hit.