in

Så vet du om du är en av dem som NU kan se om du får tillbaka på skatten

skatteverket aterbaring

Skatteverket kämpar med att få folk att deklarera digitalt istället för på papper. Ett sätt att göra det är att ”tvinga” folk att skaffa digitala brevlådor – vilket också gör att man kan se sin eventuella skatteåterbäring före alla andra! Mer

Prick klockan 15 på onsdagen börjar Skatteverket skicka ut deklarationer till privatpersoner i Sverige. Enligt Expressen skickas 100 000 deklarationer i timmen ut fram till att alla har fått dem. Är du en av dem som kan förvänta dig att inom kort få se om du får skatteåterbäring och pengar tillbaka på skatten?

Det beror på om du har registrerat en digital brevlåda. Skatteverket uppmanade tidigare i år folk att senast den första mars registrera sig för en digitalbrevlåda, och lovade då att de skulle få sitt skattebesked snabbare än de som står utan digital brevlåda. Och så kommer det att bli!

Kommer du inte ihåg om du har en brevlåda eller inte?

Så här såg det ut när du registrerade dig, ringer det någon klocka?

Skärmavbild 2017-03-08 kl. 2.07.14 em

Annars kan du alltid testa att logga in och se om det ger resultat!

Alla som har registrerat en digital brevlåda kommer inte att få sina skattebesked prick klockan 15, men absolut inom de närmsta dagarna. Ordningen i vilken beskeden skickas ut beror nämligen på slutsiffran i personnumret.

Innan ni börjar logga in och bidrar till att Skatteverkets sajt kraschar så kan det vara bra att veta att du får ett sms eller mejl när du får ett nytt meddelande i den digitala brevlådan. Du behöver alltså inte logga in och bevaka den för att se om deklarationen har kommit.

För de som inte har en digitalbrevlåda kommer deklarationen tidigast 21 mars!