in

Pappans öppna brev till sönerna om vad det innebär att vara en man gör succé

pappa son stor

Derek Steel från Michigan är pappa till två söner, fyra och sju år gamla. I ett öppet brev skriver han, baserat på skandalerna kring presidentkandidaten Donald Trump, om vad det innebär att vara en man. Mer

En video på presidentkandidaten Donald Trump där han bland annat säger att ”Jag dras automatiskt till vackra kvinnor – jag börjar bara kyssa dem. Det är som en magnet. Jag bara kysser, jag väntar inte ens.” och ”Man kan göra vad man vill, ta dem på fittan” har fått stor kritik världen över. Trump själv försvarade sig med att det bara är omklädningsrums-skämt vilket inte gjorde stormen mot honom mindre. Många män och idrottare, som Veckorevyn.com tidigare skrivit om, har gått ut och kritiserat Trump för sitt uttalande, och säger att killar och män inte alls använder tiden i omklädningsrummet för att prata om att trakassera kvinnor sexuellt.

rudy-giuliani
Ruby Giuliani är precis som Trump republikan, och försvarade hans avskyvärda uttalanden om kvinnor.

I en intervju på CNN försvarade partikamraten Rudy Giuliani Trump genom att säga att ”Män ibland pratar så”. Då fick Derek Steele från Michigan nog. Som pappa till två söner, fyra och sju år gamla, tog han vägen genom Facebook för att skriva ett öppet brev till sina söner om vad det innebär att vara en man.

– Män pratar inte alls, ibland, så där. Visst kommer några individer med en X- och Y-kromosom som du kanske säga något sådant, men vi kallar dem inte Män. Vi kallar dem perversa, misshandlare, eller våldtäktsmän – inte Män. Riktiga Män gör inte så och skulle aldrig ens tänka att säga sådant, skriver han.

Steele fortsätter att skriva om falska föreställningar om vad folk tror att en riktig man är, och vad det innebär för honom att vara en man. Han avslutar brevet med att skriva:

– Det är svårt att vara en Man. Det jobbigaste arbetet du någonsin kommer göra. Så när någon försöker rättfärdiga motbjudande ord och beteende genom att smutsa ned ditt goda rykte som Man – bli arg och säg ifrån. Låt dem inte nedvärdera dig genom deras uppförande. I korthet – var en Man.

Inlägget har fått över 2400 delningar, och du kan läsa hela inlägget här under.