in

Om du är ett äkta 90s kid kommer du känna igen dig i dessa 14 punkter

spicegirls

En Tamagotchi som alltid dog och string som skar in på ställen. Om du växte upp under 2000-talet så hann du med alla möjliga stadier. Här är 14 punkter du kommer känna igen dig i! Mer

 1. Du vet exakt vem du är i Spice Girls.

  spice-girls

  Scary Spice, Sporty Spice, Posh Spice, Baby Spice eller Ginger Spice, du vet precis vem du är. Givet är iallafall att du är Ginger Spice om du är rödhårig och Baby Spice om du är blond.

 2. Du kan måla en fransk manikyr.

  fransk-manikyr
  Bildkälla: facilisimo.com

  Fransk manikyr var the shit back in the days, och om du ansträngde dig lite extra klistrade du på små diamanter eller nagelstickers för att göra dina naglar ännu finare.

 3. Du har sett alla filmer med Lindsay Lohan.

  lindsay-lohan

  Föräldrafällan, Freaky friday, Mean girls, Herbie, Just my luck, Tonårsliv. Om Lindsay Lohan var med i en film – då har du sett den.

 4. Och alla filmer med Hilary Duff.

  hilary-duff

  Hilary Duff var den andra tonårsstjärnan på allas läppar inom film. Och du kan räkna upp typ alla filmer med henne, bland annat Mitt liv som popstjärna, A cinderella story, Raise your voice och The perfect man.

 5. Du vet hur du får en Furby att somna.

  furby

  Du hade minst två Furbys hemma och undrar nu i efterhand vad det var som var så speciellt med dem. Hade hade färgglad päls, kanske?

 6. Du kan alla danssteg till 5-6-7-8.

  5-6-7-8

  Detta var låten som du och dina vänner kunde briljera med på skoldiskot genom att kunna rutinen helt flawless. Du kommer fortfarande ihåg stegen, men har inte några planer på att briljera med dem på nästa fest.

 7. Du har någon gång plockat sönder dina bryn.

  ogonbryn
  Bildkälla: makeupyourinnerbeautx.blogspot.com

  När det för ett par år sedan blev megapopulärt med buskiga bryn ångrade du dig något enormt att du stod framför spegeln som tonåring och plockade dina ögonbryn till ett streck. De kommer aldrig att bli desamma igen, och om du vill ha buskiga bryn får du fake it till you make it.

 8. Du vet att inga skor är lika sköna som Uggs.

  uggs

  Att gå runt i ett par Uggs är som att gå på moln, och om din mamma vägrade köpa dem åt dig sparade du själv ihop pengarna från ditt studiebidrag. Idag inser du att de är svinfula, men håller fast vid att de är de skönaste skor som finns.

 9. Om man hade string visade man upp det.

  string

  På tal om mode och annat. Kan vi prata om att man skulle dra upp sina string så högt det gick? Vad tänkte vi med? Det var ju inte snyggt, för att inte tala om att det var sjukt obekvämt.

 10. Du kommer fortfarande ihåg busringakominationen.

  busringa

  När du och dina vänner hängde och inte hade något att göra tog ni alltid fram telefonen och busringde till storebrorsor, någon snygg kille i klassen eller till grannen.

 11. Du har dödat ett antal Tamagotchis.

  tamagotchi

  Det lilla elektroniska djuret Tamagotchi dog för precis allt och var verkligen omöjlig att hålla vid liv. Inte fått äta på två timmar? Död. Inte spolat toaletten på 30 minuter? Död. Inte fått leka på en dag? Död.

 12. Att bli uppbjuden på tryckare var ascoolt.

  tryckare

  Sista dansen på diskot var alltid en tryckare, och att bli uppbjuden av den man gillade var något man snackade om med sina kompisar i minst ett halvår framåt.

 13. Du kan texten till ”Unwritten”.

  the-hills

  Natasha Bedingfields låt Unwritten som var ledmotivet till The Hills (som du kollade på varje dag efter högstadiet) kan du fortfarande utantill.

 14. Du ser skillnad på Mary Kate och Ashley.

  mk-och-a-olsen

  It-syskonen á tidigt 2000-tal må vara lika, men självklart ser du direkt skillnad på dem.