in

Studie visar: många kvinnor ser INTE fram emot alla hjärtans dag – och vi fattar verkligen

alla hajrtans dag

Romantisk middag, tända ljus och sexiga underkläder? Nja, många kvinnor vill faktiskt bara chilla. Mer

Den här artikeln publicerades första gången i februari 2017.

Refinery29 har tagit del av en studie som visar att många kvinnor inte tycker att alla hjärtans dag är en särskilt trevlig högtid, detta oavsett om de är singlar eller i en relation.

Under december 2016 undersökte sexleksaks-företaget, epi24, 400 tillfrågade kvinnors inställning till alla hjärtans dag. De tillfrågade är egentligen inte tillräckligt många för att man ska kunna dra riktiga slutsatser av resultaten, men det kommer fram en hel del intressanta mönster i alla fall.

Av de tillfrågade kvinnor sa hela 44 procent att de inte förväntade sig att fira med presenter eller romantiska middagar. 34 procent av de tillfrågade skulle hellre titta på tv på alla hjärtans dag än att ha sex, och 35 procent av de tillfrågade är mer pepp på goset efter sexet än själva akten i sig.

Många tycker att alla ❤️ dag är den jobbigaste högtiden

Företaget frågade också kvinnorna vilken högtid de tycker är jobbigast, och 41 procent av dem svarade att alla hjärtans dag är den de tycker sämst om.

We hear you. Alla hjärtans dag är en högtid som för personer i relationer ofta innebär många krav och förväntningar, och för singlar som gärna vill ha en partner kan påminna om att man inte har det. Undersökningen visade också att sexet på alla hjärtans dag för med sig många måsten och att de är jobbiga.

Vad sägs om att ställa in alla hjärtans dag helt?