in

Instagram presenterade precis 4 nya funktioner – och en av dem är så sjukt viktig

insta nya funktioner

Instagram fortsätter att lansera nya funktioner. Under onsdagen presenterade plattformen de senaste funktionerna i raden av många, och det gör Instagram ännu mer likt ägaren Facebook. En av funktionerna gillar vi skarpt! Mer

När Facebook köpte Instagram 2012 var det många som uttryckte oro över att den populära bildplattformen skulle bli alltmer lik Facebook. Och det verkar som om att de personerna fick rätt.

I takt med att Instagram har växt har tjänsten också implementerat allt fler funktioner som liknar de som ägaren Facebook har. Till exempel berättade Veckorevyn.com nyligen att Instagram ska få en live-funktion likt den som finns på just Facebook. De har också gjort det möjligt för personer att zooma i bilder och infört en algoritm som gör att bilderna i ditt flöde läggs i en prioordning baserad på det du brukar likea.
Nu kommer nästa funktion: att likea kommentarer.
Den nya funktionen syftar till att uppmuntra folk att ”hjärta” positiva kommentarer och därmed bygga mer kärlek på nätverket.

Stänga av kommentarer på Instagram

Man kommer också kunna stänga av kommentarer helt på vissa inlägg, om man till exempel vill låta en caption stå för sig själv utan att få massa frågor eller liknande.

ska%cc%88rmavbild-2016-12-07-kl-4-09-51-em
Instagram inför också en funktion som gör det enklare för dig med låst konto att ta bort följare. Tidigare har man bara kunnat göra det genom att blocka personer, men nu ska man alltså kunna trycka på ”ta bort” och då kommer personen i fråga ej längre kunna följa dig. Hen kommer inte heller att bli informerad om att du har tagit bort den.

Rapportera anonymt om någon mår dåligt

Den sista och viktigaste funktionen som teamet bakom Instagram nu har presenterat är en hjälp-funktion. Den gör att man på ett anonymt sätt kommer att kunna rapportera att någon verkar må dåligt och vilja skada sig själv. Enligt Instagram kommer de att ha team världen över som jobbar med att läsa dessa rapporter och se till att organisationer som är kunniga inom området tar kontakt med den utsatta personen.

Den här funktionen har varit på tapeten innan, men det är först nu Instagram rullar ut den world wide!

ska%cc%88rmavbild-2016-12-07-kl-4-10-02-em

 

Samtliga funktioner väntas komma igång inom några veckor.

Här kan du läsa om vilka emojis som var de allra mest använda på Instagram under 2016, du kommer nog bli lite förvånad!