in

H&M:s nya designsamarbete avslöjat – han är unga designern bakom kollektionen

hmbalmain
Olivier Rousteing, chefdesigner och kreativ chef för Balmain

H&M:s  nästa designsamarbete blir med det franska lyxmärket Balmain. Gästkollektionen släpps i november och kommer att innehålla plagg och accessoarer för både tjejer och killar.

– Jag vill tala till min generation: det är min främsta drivkraft som designer. H&M ger mig den unika möjligheten att låta alla ta del av Balmains värld, säger Olivier Rousteing, chefdesigner för märket, i ett pressmeddelande. Mer

Balmain grundades i Paris på 1940-talet. Sedan 2011 är det Olivier Rousteing som är chefsdesigner och kreativ chef för märket. Trots att Olivier bara är 29 år är han redan en av de största inom modebranschen och han har tidigare arbetat för det italienska märket Roberto Cavalli (som 2007 också gjorde ett designsamarbete med H&M).

Under gårdagens Billboard Music Awards i Las Vegas dök Olivier Rousteing, tillsammans med stjärnorna Kendall Jenner och Jourdan Dunn, upp i plagg signerade Balmain x H&M – och avslöjade på så vis det nya designsamarbetet.

[adSpace placement=”auto”]

– Jag vill tala till min generation: det är min främsta drivkraft som designer. H&M ger mig den unika möjligheten att låta alla ta del av Balmains värld, att dela drömmen och skapa en global rörelse med #HMBalmaination, där vi skapar en känsla av samhörighet under en och samma hashtag. Det här samarbetet känns väldigt naturligt för mig; H&M är ett varumärke som alla har en relation till, och det skapar en gemenskap som jag känner väldigt starkt för, säger Olivier Rousteing i ett pressmeddelande.

Balmain x H&M släpps den 5 november i runt 250 butiker världen över och online på hm.com.

olivierbalmain

Olivier Rousteing med Jourdan Dunn och Kendall Jenner, alla tre i kläder från Balmain x H&M.

sara persson 640