in

Då kommer Iris Apfels designsamarbete med H&M

dragirisjpg

Starka färger, stora mönster och extravaganta smycken. Snart kommer H&M:s nya designsamarbete – den här gången med modeikonen Iris Apfel. Här är vad vi har att vänta oss! Mer

Genom åren har H&M gjort en rad stora desginsamarbeten med märken som Stella McCartney, Moschino och nu senast Simone Rocha. I vår är det modeikonen, inredningsarkitekten och affärskvinnan Iris Apfels tur att släppa sin kollektion för klädföretaget.

Enligt den svenska klädkedjan kommer kollektionen representera allt som är Iris Apfels signalement: mycket färg, stora mönster och iögonfallande accessoarer. Hon menar att mode inte behöver vara dyrt, utan att stil inkluderar alla som vill uttrycka sig med kläder.

– Mode handlar inte om att spendera en massa pengar. Det handlar inte om vilken designers namn du bär, utan hur du känner dig när du bär det. Stil handlar om att uttrycka sig och framförallt om attityd, säger Iris Apfel i ett pressmeddelande.

Enligt H&M är kollektionen designad för alla, inräknat både åldrar och storlekar. De lovar en lekfull och färgglad kollektionen som tillsammans med extravaganta smycken och materialval kommer skänka allas garderob en färgexplosion.

hmiris2
Iris Apfel. Bildkälla: H&M

När kommer H&M:s nya designsamarbete 2022?

Kollektionen kommer någon gång under våren 2022, men exakt datum är ännu inte sagt. Vi lovar att uppdatera er så fort vi vet mer.

Vem är Iris Apfel?

Modeikonen Iris Apfel är född i 1920-talets New York och under sitt liv har hon bland annat hunnit med att vara en framgångsrik företagskvinna på sitt eget inredningsföretag Old World Weavers, inredningsdesigner för Vita Huset och arbetat för Women’s Wear Daily. Som 96-åring skrev hon på modellkontrakt.

Vilket var H&M:s designsamarbete 2021?

Förra våren var det Simone Rocha som stod för årets designsamarbete. Du kan läsa mer om kollektionen här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.