in

Här är Miss America-deltagarens känga till Donald Trump – hyllas av hundratusentals

miss texas dragare

Under Miss America fick Margana Wood, Miss Texas, frågan om hur hon tyckte Trump hanterat allting kring Charlottesville, och hon höll inte tillbaka. Mer

Miss America gick av stapeln för ett par dagar sedan, och som så mycket annat i världen just nu involverade tävlingen väldigt mycket politik. I omgången där deltagarna fick svara på frågor fick de flesta någon fråga om politik. Margana Wood, som representerade Texas, passade verkligen på att säga sitt när hon fick sin fråga.

Domaren Jess Cagle bad Wood att kommentera President Donald Trumps agerande efter nazist-demonstrationen i Charlottesville, där motdemonstranten Heather Heyer dödades.

– Förra månaden blev en demonstration av neo-nazis, rasisteroch KKK-medlemmar i Charlottesville, Virginia, våldsam när en motdemonstrant dödades. Presidenten sa att det var delad skuld och att det fanns ’väldigt fina människor’ på båda sidor. Var det det? Säg mig ja eller nej och förklara, sa Cagle.

Läs också: 8 kvinnor som stått upp mot nazismen – glöm dem aldrig

Wood undvek att svara just ja eller nej, men hon höll ändå inte tillbaka på sin kritik mot Trump. Hennes svar var tydligt, ändå.

– Jag tycker att det var väldigt tydligt att problemet var rasisterna och att det var en terrrorattack. Och jag tycker att President Donald Trump skulle ha gjort ett uttalande tidigare och adresserat det faktumet, och sett till att alla amerikaner känner sig säkra i det här landet. Det är det största problemet just nu, svarade Wood.

Hennes svar möttes av applåder och domare Cagle skrev även på sin Instagram senare att han tyckte Wood hade det bästa svaret under kvällen.

Ni kan se Margana Wood slaya Miss America här nedan.

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.