in

Här är klädföretaget som gör underkläder i 7 nyanser av ”nude”

nudeforall

När underkläder har färgen ”nude” syftar det ofta till en ljus, beige ton, vilket är märkligt eftersom hudtoner kommer i ett väldigt mycket bredare spektra än så. Nu har äntligen företaget Naja uppfyllt mångas dröm om underkläder i fler än en hudfärg. Mer

Under hela vår uppväxt har vi matats med en bild av ett ideal. På senare tid har dock världen börjat ta babysteps och göra förändringar i vilka som lyfts i rampljuset. Personer med olika sorters kroppar och hudfärger har börjat synas på tidningsomslag och i modekampanjer och kläder anpassas till allas kroppar istället för att det är meningen att en viss typ av kroppar ska passa till kläderna.

Nu har underklädesmärket Naja, som säger att deras viktigaste jobb är att ta fram BRA underkläder, hakat på utvecklingen och tagit fram hudfärgade underkläder – för alla. Deras kollektion kallas ”Nude for all” och har gjorts i sju olika hudtonskulörer, alltifrån den mörkaste till den ljusaste. Allt för att t-shirt-BH:ar, stringtrosor och briefs ska fylla sin uppgift och inte synas under dina kläder.

underkläder
[adSpace]

Välj din färg, med hjälp av foundation

Och för att göra det lättare för dig att veta vilken hudton du har och vilka kläder som är närmast i ton (vilket kan vara klurigare än vad man tror) så har företaget på sin hemsida matchat ihop varje färg med smink. Du kan alltså veta vilken nyans du ska gå på baserat på din foundation.

Najas VD Catalina Gerald fick först idén när hon tittade på OS 2012. Hon såg då gymnasten Gabby Douglas som bar ”hudfärgade” skor som inte matchade hennes hudton. Catalina, som själv har varit gymnast, minns att hon själv reagerade på när hennes egna skor inte matchade hennes hud och det var då det slog henne att det troligtvis inte fanns i Gabbys hudton. Idén väcktes där och nu har den kommit till liv – i sju härligt olika versioner av hudfärgat.

Nu hoppas vi fler tar efter!