in

Glöm ”plus size”, nu gör Lindex alla storlekar till ordinarie sortiment – äntligen!

Hej då ”plus size”, ”generous” och allt vad uppdelning heter. Nu blir klädutbudet lika för alla – i alla fall på Lindex. Hurra, säger vi! Mer

Tidigare i våras har du som köpt kläder på Lindex kunnat anat en viss förändring. En del i förändringsarbetet innefattade deras underklädeskampanj i februari. Där hade de inspirerat sina kunder att anmäla sig som modeller.
– Vi vill inspirera ännu fler kvinnor att hitta sina bh-favoriter och den här gången gör vi kampanjen tillsammans med våra kunder. Tjejerna var fantastiska och det var en härlig energi under fotograferingen, men såklart också mycket spänning och nervositet, sa Anne-Kathrine Almark, Marketing communication manager då.

81c94706ab2d710d_org

Även i Lindex kollektion Holly & Whyte har de lyssnat på sina kunder. Där har de nu storlekar upp till 52 och det kommer så småningom att gälla alla kläder i deras affärer. Generous – det som Lindex valt att kalla sin ”plus size-avdelning” – kommer alltså att försvinna.

Såhär kommer det att gå till: Under året kommer Lindex att integrera sina plus-storlekar i större delar av sitt utbud som då kommer att göras i storlekarna XS-3XL. I den här övergången har de tagit hjälp av två mode-bloggare som hyllar plus size–mode, Linda Hörnfeldt och Emmi Snicker. Linda skriver på sin blogg att hon är så sjukt glad över att få vara med i den här förändringen och att branschen för en gångs skull faktiskt har lyssnat. Hon skriver att hoppas att det här kommer bli början till en bättre värld.

Det hoppas vi med! Det är hög tid att vi slutar skilja på, och dela upp, storlekar.