in

8 saker du kan köpa – istället för en Chanelväska

Chanel1
Foto: Chris Hawks / Unsplash

Vad kan man spendera 50 000 kronor på? Antingen på en Chanelväska i, eller så lägger du dina sparade pengar på något helt annat. Här är 8 tips – och guide till var du kan hitta begagnade Chanelväskor till ett bättre pris! Mer

En äkta Chanelväska kan kännas lockande, men så ser man vad en väska kostar (vilket är runt två till tre månadslöner) och inser att en Chanel-väska är ingenting du spontant köper under en eftermiddag på stan. Vad skulle du istället kunna göra för 50 000 kronor? Här kommer förslag på vad du kan köpa eller göra med dina pengar, istället för att lägga allt på en väska.

1. Istället för en Chanelväska i Boy bag modell – åk på en resa!

palm
Foto: Ryan Christodoulou / Unsplash

Passa på att se världen! En Chanel boy bag kostar lite drygt 52 000 kronor, och för de pengarna kommer man långt. Exempelvis kostar femton dagar på ett fyrstjärnigt hotell på Maldiverna mellan 30 000 och 35 000 kronor. Vill man bo på ett trestjärnigt hotell går hela kalaset på under 20 000 kronor! Så använd dina sparade pengar till att investera i en resa istället, så fort det är fritt fram att åka någonstans igen.

2. En bil eller ett körkort

För 50 000 kronor kan du hitta en begagnad bil i bra skick på Blocket, och om du inte har ett körkort kan det vara värt att investera pengarna i det istället!

3. En ny dator

För lika mycket pengar som en väska från Chanel kostar kan du få en helt ny dator med diverse tillbehör, program och spel. Det är till och med billigare än många väskor från Chanel, så då har du dessutom en hel del pengar kvar att spendera på något helt annat!

4. Starta ett företag

Har du en grym affärsidé och skulle vilja vara din egen chef? Med 50 000 kronor har du en fin startsumma att investera i ditt alldeles egna bolag. Läs mer om att starta företag här.

5. Investera pengarna!

Det kanske kan låta tråkigt att lägga sina sparpengar i en fond, men ditt framtida jag kommer att tacka dig. Det är ju nämligen så att pengar i fonder växer över tid. Om du investerar 50 000 kronor i en fond med låg risk idag, som ger en avkastning på 10 procent om året så kommer dina pengar att ha växt från 50 000 kronor till det dubbla på 10 år (detta beror självklart på vart du väljer att investera dina pengar och hur börsen utvecklas).

6. Donera pengar

Att hjälpa människor som har det sämre än en själv är alltid en bra idé. Du behöver inte donera hela summan, men alla kan göra något!

7. Betala av dina skulder

Innan du ens tänker tanken på att lägga pengar på en dyr väska borde du verkligen se över dina lån och krediter, samt betala av dessa. Detta kan låta tråkigt, men när du tar ett lån eller väljer att betala på kredit så tillkommer det onödiga kostnader som ränta och avi-avgifter. Betala av lånet och spara pengar!

8. Köp begagnade väskor istället

Varför lägga massa pengar på en ny väska när du kan hitta välbevarade begagnade till ett mycket bättre pris? Håll koll på auktioner och secondhand-sidor som exempelvis Afound. Här är fler sidor att hålla koll på:

 • Tradera.com
 • Bukowskis.com
 • Blocket.se
 • Barnebys.se

Lägg dessa sidor som favoriter i din webbläsare, och gå in och bevaka varje dag. Förr eller senare kanske just din drömväska dyker upp. Vi har valt ut några favorit, varsågod!

Classic vintage Chanel väska: Fynda på auktioner

classic

Svart klassisk Chanelväska från Afound. Läs mer och köp här.

Vit Chanel väska på rea – spara 35 000 kronor

Vitchanel

Denna hittar du på Afound. Läs mer och köp här.

Begagnad Chanel-väska

Chanel

En svart shoulderbag från Chanel. Denna hittar du hos Afound. Läs mer och köp här.

Tänk på det här när du köper en begagnad och billig Chanelväska

Det finns en hel del saker att tänka på när du letar efter en begagnad Chanelväska. Om du vill vara helt säker på att den är äkta finns det några saker som är bra att ha koll på.

En äkta Chanelväska har:

 1. En prislapp som är av två delar. Denna ska vara vit och det ska stå artikelnummer, artikelnamn, färg, pris och en ean-kod.
 2. Ett autentifikationskort med hologram i färgen svart. Serienumret ska vara sju eller åtta matchande siffror till det som finns inuti väskan men även på prislappen.
 3. En CC-logga med en stämpel fram. Övre sidan av det högra C:et ska ligga över det vänstra, och undre sidan av det vänstra C:et ska ligger över det högra.
 4. En sydd CC-logga inuti väskan samt en tryckt Chanel-logga.
 5. En Chanel- eller CC-logga på dragkedjan.
 6. Ett “klistermärke” med serienummer, två Chanel-loggor bredvid varandra, och Chanel skrivet längs kortsidorna inuti väskan. Klistermärket ska sitta fast på så väskan skadas om man försöker avlägsna det.

Tänk även på detta om du ska köpa en begagnad Chanel väska:

 • Jämför bilder mellan en väska som uppfyller alla ovanstående kriterier med den väskan som du tänkt att köpa.
 • Var noga med att du köper av en säljare som godkänner returer. Då kan du i lugn och ro dubbelkolla väskan och skicka tillbaka den om den visar sig vara fejk.
 • Undvik köp om säljaren inte vill svara på frågor om väskans äkthet.
 • För aldrig över pengar direkt till någon, se istället till så att PayPal eller något liknande används vid betalning. Be också om en skriftlig betalningsbekräftelse.
 • Tänk på att en äkta Chanel är av mycket exklusiv kvalitet. Detta innebär högkvalitativt läder och professionellt hantverk. Om något verkar suspekt är den troligtvis fejk.
 • Köper du till exempel en klassisk Chanelväska som är ”quiltad” ska detta vara utfört på ett felfritt sätt. Om det existerar en ficka på baksidan ska den vara sydd så perfekt att linjerna mellan väskan och fickan är helt i linje med varandra. Man bör knappt kunna urskilja att fickan existerar.
 • Låt inte prislappen lura dig. En väska för 30 000 kronor kan också vara fejk.