in

Årets mest otippade: du kommer aldrig behöva en binda igen

En superbra-fast-supermärklig nyhet: skippa bindan och börja använda speciella menstrosor istället. Mer

[adSpace] Företaget Thinx ligger bakom trosan som påstås vara helt läckagesäker och lika bekväm som en vanlig trosa. Det finns olika trosmodeller för olika dagar under mensen, och de tvättas som vanligt. Som vi räknade på tidigare i veckan, så lägger kvinnor otroligt mycket pengar på mensskydd. Trosorna från Thinx är lite dyrare än vanliga – men i långa loppet är tanken att de ska sänka kostnaden för mensen, på samma sätt som till exempel en menskopp. Hur funkar de då? Trosan är uppbyggd i flera lager med absorberande funktion, ungefär som en binda.
howitworksBildkälla: shethinx.com
I världens U-länder missar ca 100 miljoner flickor skolan under de dagar de har mens. För varje sålt par Thinx-trosor så skänker företaget ett paket återanvändningsbara bindor till just de flickorna. Så bra! Vi på redaktionen började direkt diskutera om vi är redo för den nya menstrosan – och vi är åtminstone nyfikna! Det låter som ett riktigt vettigt alternativ till trosskydd (åtminstone de lite mindre blodiga dagarna). Men om vi skulle våga lita på dem helt? Njae. Vad säger ni läsare? Kommentera gärna!  

Hannah_byline_veckorevyn3

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.