in

9 saker man plötsligt förväntas kunna när man flyttat hemifrån

flytta dragare

När du blivit avlämnad i nya lyan av föräldrarna förväntas du helt plötsligt kunna en massa saker helt själv. Typ som att rensa avlopp, vem kan det (eller vill)? Dessa nio saker ska du plötsligt kunna när du bor själv! Mer

 1. Tvättregler

  tvätta

  Helt plötsligt ska du veta att det inte är bra att köra strumpor i torktumlaren och att jeans töjer sig om man tvättar dem med sköljmedel (om du inte visste det redan gör du det nu!). Sedan vet du ju att man helst ska handtvätta sina BHs, men det är såå jobbigt. Bäst att ringa mamma och fråga om du kan köra dem i tvättmaskinen på ”fintvätt”.

 2. Laga mat

  mat

  Koka pasta, steka pannkakor och tacos. Det är ungefär så långt dina matkunskaper sträcker sig. Du har hjälpt till att laga mat hemma, men då har alltid någon mer funnits i köket som mentalt stöd, typ, och du har ofta varit den som hamnat på ”hacka-grönsaker-stationen” då *någon* inte litar på dina cooking-skills. Vilket nu resulterat i att du typ inte har några. Som tur är finns Google till hjälp med ALLT, till exempel hur många minuter en lax ska vara inne i ugnen.

 3. Städa

  städa

  Vi hoppas att du redan kan dammsuga, damma och tvätta golv (allt det där basic liksom), men allt det andra man måste ha koll på då? Rengöra ugnen, tvätta fönster (det blir ju bara randigt!) och rengöra avloppet i duschen… uäk. Det där sista vet du ju egentligen hur man gör, men du undviker det helst eftersom det är så nedrans äckligt. Det är nästan så att du funderar på att raka av dig allt hår bara för att slippa ta bort det därifrån sen.

 4. Laga saker

  laga

  Ett trasigt rör, en propp som går, ett varmt kylskåp. Vad gör man åt allt det här?! Du vet inte hur man fixar sådant. Du bara bor ju här… eller något.

 5. Skovård

  skor

  Du vet att det finns skyddsprej och skokräm och borstar och allt vad det är, men hur vet du vilket av allt som passar till dina läderboots? Och hur får du bort gräsfläckar från dina tygskor? Så många frågor om skor!

 6. Handla mat

  handla

  Självklart har du varit i mataffären med dina föräldrar, men då har du bara mest hängt på och hämtat saker de sagt åt dig att hämta. Sedan har de betalat. Nu när du behöver handla mat själv inser du hur fruktansvärt DYRT det är! *bye bye avokado, see you never*

 7. Vara hantverkare

  hylla

  Ganska snabbt förstår du att du behöver gå och köpa verktyg (vem har till exempel hammare och spik hemma?). Du vill sätta upp tavlor, en ny hylla och den nya spegeln måste också upp. Men vänta. Är det verkligen säkert att spika på den här väggen?

 8. Döda spindlar

  spindel

  Varje gång du såg en spindel inkräkta på ditt space när du bodde hemma ropade du på någon annan i familjen som fick komma och döda den. Och om du var själv hemma stängde du dörren till rummet spindeln var i och öppnade den inte förrän någon kom hem igen. Eller var det bara jag?

 9. Ta hand om alla miljoner papper

  papper

  Försäkringar, räkningar, elavtal, tv-licens. Du drunknar typ i papper när du flyttar hemifrån, det är så mycket att hålla reda på! Och du förväntas såklart kunna allting, även om du kan nada.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss