in

9 mysiga saker som borde stå på din bucketlist i vinter

mysig vinter

Att ta sig igenom de kalla vintermånaderna kräver mycket. Här är en mysig bucketlist som gör att vintern inte känns lika tung. Mer

1. Sticka en halsduk

sticka

Gå och köp ett mysigt garn och stickor, leta sedan fram en tutorial på Youtube eller be någon du känner som är bra på att sticka att lära dig. Sedan är det bara att köra! Och det är så mycket mysigare att göra sin egen halsduk istället för att gå och köpa en i någon butik.

2. Spendera en dag med att kolla i bokaffärer och bibliotek

Det är något speciellt med böcker ändå. Strosa runt ett par timmar i olika bokaffärer. Botanisera bland hyllorna och läs på bokryggar. Skriv ner alla böcker du hittar som du skulle vilja läsa, och börja sedan beta av den listan allt eftersom.

3. Ha en sleepover med dina vänner

overnattning

När man var mindre hade man sleepovers med sina bästisar var och varannan helg. Börja med det igen! Eller ha i alla fall en sleepover med dina vänner. Lägg ut en massa madrasser och sovsäckar på golvet och prata halva natten. Dagen efter kan ni göra en god brunch tillsammans.

4. Ha en Netflix-dag

Bestäm en dag då du ska spendera hela dagen i pyjamas framför Netflix. Dåligt samvete är inte tillåtet! Mys med dina bästa nostalgi-filmer, eller ta tillfället i akt att börja titta på den där serien alla pratar om som du missat.

5. Gör varm choklad

varm choklad

Varm choklad med grädde är svårt att slå när man kommer in från vinterkylan. Bjud över någon du tycker om och drick varm choklad tillsammans.

6. Ha en spa-dag

Om du känner att du har pengar över och vill unna dig något kan du boka in en massage eller kanske en härlig ansiktsbehandling på något spa. Men det går såklart lika bra att ha en spa-dag hemma! Gör ansiktsmask, fotbad, skrubba kroppen och färga ögonbrynen, till exempel.

Tips! Här hittar du bästa tipsen och produkterna för ett ultimat hemmaspa.

7. Börja läs en bokserie

bokserie

Harry Potter, Cirkeln eller kanske Hunger Games? Det finns en massor av bokserier där ute som bara väntar på att få bli lästa av just dig. Leta reda på någon du tror kan bli en favorit och sätt igång att plöja.

8. Planera in en fika varje dag i en vecka

Att fika med vänner och familj är en stor bidragande faktor till att man överlever vintern varje år. Kör en fika-vecka och boka in en fika varje dag! Garanterat att du klarar dig på den mys-energin ett tag framåt.

9. Gör en gryta som puttrar hela dagen

Leta reda på något gott recept på en långkoks-gryta. Gå till affären och köp alla ingredienser, sedan är det bara att börja laga mat. Låt grytan stå och småputtra på spisen i flera timmar medan du pysslar med annat hemma. Stora pluset här är ju att du har en fantastisk middag att se fram emot.

Tips! Gör dina grytor och långkok i en slowcooker, gör matlagningen mycket lättare och du slipper stå vid spisen hela dagen. Den här från Emerio är både prisvärd och håller vad den lovar.