in

8 kvinnors liv som alla borde läsa om – tack för att ni delar med er av era berättelser

tack dragare

Idag är det Internationella kvinnodagen och vi vill passa på att dela med oss av åtta viktiga berättelser. Vi vill också tacka de kvinnor som står bakom historierna. Tack för att ni vill dela med er till oss!❤️ Mer

Rebecca, 30, lever med bröstcancer: ”Jag valde till slut att ta bort båda brösten för att känna mig trygg”

Rebecca bröstcancer

Rebecca hittade en knöl i bröstet när hon var 29 år gammal. Det hon trodde var en inflammerad lymfkörtel hon fått i samband med förkylning visade sig vara bröstcancer.
– Det är jobbigt att som ung kvinna förlora brösten och tappa håret. Jag gick också upp i vikt och fick jobba väldigt mycket med mig själv, säger Rebecca.

(Klicka på bilden för att läsa mer)

 

Jasmine Kara tog sig ur ett destruktivt förhållande: ”Det är lätt att bli blind när man är så kär”


Som tonåring hamnade artisten Jasmine Kara i en destruktiv relation, till slut försökte hon ta livet av sug. Hon berättar om var hon hittade styrkan och hur hon tog sig ut den farliga relationen.

 

Klara började sälja sex som 15-åring – ”Det var ett självskadebeteende”

unga säljer sex online

Klara, 23, var bara 15 år gammal när hon började sälja sex. Hon gjorde det för att skada sig själv. Om hon skadade sig själv så kunde ingen annan skada henne, tänkte hon. I dag har hon slutat, men vägen dit har varit lång och svår.

Klicka på bilden för att läsa mer.

[adSpace placement=”manual”]

 

Fanny bloggar om psykisk ohälsa: ”Jag är psykiskt sjuk, men det är inte allt jag är”

JOd4DPGLThifgf38Lpgj_IMG

Fanny Berg, 25, beskriver sin uppväxt som lycklig. Hon och kämpat och lyckats med allt hon velat göra hittills i livet. Utåt sett hade hon ett perfekt liv, men ändå hamnade hon i ett psykiskt mörker som inte är främmande bland unga idag.

Klicka på bilden för att läsa mer.

 

Taxichaufför ofredade Malin sexuellt men fick behålla jobbet – våldtog kvinna i taxi

sexuellt ofredande taxi

Malin Åman, 24, blev sexuellt ofredad av en taxichaufför. Han dömdes, men fick behålla sin taxilegitimation. Nu har han blivit dömd för att ha våldtagit en kvinnlig passagerare.

Klicka på bilden för att läsa mer.

[adSpace placement=”manual”]

 

Sara, 26, om livets upp- och nedgångar med psykisk ohälsa: ”Svårt att ens ta mig upp ur sängen”

sara1

Sara, 26, har gått igenom många motgångar i livet. För cirka sex år sedan blev hon diagnostiserad med flertal psykiska diagnoser och drygt två år senare fick hon sjukdomen MS. I dag fokuserar hon på det positiva i livet och har genom skrivandet och kontakten med andra i samma situation lärt sig att hantera vardagen med ångest.

Klicka på bilden för att läsa mer.

Saga och Xenia: ”Att vara trans är en så liten del av vårt liv”

tjejer-som-oss

I tv-serien ”Tjejer som oss” får vi möta fem transpersoner, vi träffade två av dem: Saga Becker och Xenia Klein – för ett förtroligt samtal om identitet, fördomar och könskorrigering.

Klicka på bilden för att läsa mer.