in

7 tecken på att du har vuxit ifrån ditt jobb

istock 621987808 1

Har du alltid koll på läget och har tråkigt större delen av dagen? Det kan vara ett tecken på att du har vuxit ifrån ditt jobb. Mer

Det kan och får vara jobbigt att jobba, men din arbetsdag ska inte vara åtta timmars kamp för överlevnad, eller åtta timmars tidsfördriv. Om enda anledningen till att du går till jobbet är att du vill få lön den 25:e eller att kafeterian har billig lunch, så kanske du har vuxit ifrån ditt jobb.

Att inte få möjlighet att utvecklas på jobbet kan ha många anledningar. Ibland kan det såklart vara för att du själv inte är intresserad av att utvecklas, men det kan också handla om att din chef inte ser dig och vad du är kapabel till.

Här är några tecken på att du inte längre utvecklas på ditt nuvarande jobb.

1. Du är uttråkad

alice

Nej, det få som har ett konstant superkul och spännande jobb. Att ha tråkigt då och då är fullt normalt. Problemet är om det är urtråkigt från början till slut, varje dag. Tristess är ett tecken på att du inte blir utmanad och att du behöver hitta ett nytt sätt, eller ett nytt ställe, att arbeta på.

2. Du använder inte hela din hjärnkapacitet

lucy

Kan du titta på Netflix och samtidigt utföra dina arbetsuppgifter felfritt? Ditt jobb ska inte vara så svårt och stressande att du är utmattad varje kväll, men för att utvecklas måste du anstränga hjärnan, åtminstone ibland.

3. Du ser fram emot det ytliga med jobbet

kontorfint

Är det bästa med att gå till jobbet att du har fin utsikt från kontoret, eller att man får gratis fika? Då kanske själva jobbet inte är så himla givande (eller så är det väääldigt god fika).

4. Det är lätt

easy

Om ditt jobb är för enkelt, är det lätt att du tappar fokus och inte får lika mycket gjort, och framförallt utvecklar du förmodligen inga nya färdigheter.

5. Du har inte lärt dig något nytt på ett tag

lern

Det där trötta uttrycket om att man ska lära sig något nytt varje dag är faktiskt inte så dumt. För att bli bättre på något behöver du mötas av nya koncept och skaffa dig nya lärdomar. Känner du att du vet allt som finns att veta om jobbet du har nu, så kommer du inte kunna utvecklas särskilt mycket där.

6. Du har nått ett tak

michelle

Du kanske gör ditt allra bästa, och verkligen försöker utmana dig själv, men ibland finns det en maxgräns för hur mycket du kan utvecklas just där du är. Om du inte känner att du kan utvecklas där du är nu och vet att du förmodligen inte kommer kunna klättra inom företaget inom de närmsta månaderna, så kan det vara dags att prova något nytt.

7. Du bävar inför att gå till jobbet

monday1

Det är helt naturligt att inte tycka om måndagar, men på det stora hela bör du ändå tycka att det är helt okej, eller allra helst roligt, att gå till jobbet. Livet är för kort för att jobba med något du inte tycker om. Du ska inte behöva vakna varje dag med en klump i magen och tvinga dig iväg till arbetsplatsen.

Har du vuxit ifrån ditt jobb, eller bara inte tycker om det, så betyder inte det att du måste säga upp dig idag. Men det kanske är dags att göra lite research och upptäcka vad du vill göra härnäst. Vem vet vad du kan åstadkomma genom att byta jobb?

Tack Bustle för artikel-inspo!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss