in

7 Instagram-konton alla borde följa

instagramkonton
Bild: Owen Beard/Unsplash

Att logga in på Instagram är allt för ofta något ångestladdat. Där det ser ut som att alla ständigt är dösnygga, med felfria kroppar och lever helt perfekta liv. Inte konstigt att man ibland kan få en liten dipp i självkänslan av det. Men! Insta är även fullt av härliga konton med roligt och peppande innehåll. Här listar vi sju konton att följa ASAP! MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

1. Najwa Zebian på @najwazebian

Najwa är en libanesisk-kanadensisk författare som fyller sin Instagram med poesi som når genom mobilskärmen och landar rakt i hjärtat. Hon skriver sin poesi utifrån sina tidigare erfarenheter av övergrepp och diskriminering. De vackra texterna hon skriver för att läka sina egna sår läker även läsarnas. Najwa uppmuntrar till att skapa, leva och älska utan rädsla.

2. Antonija Mandir på @aantonijamandir

Här har vi en riktig bossbrud som bjuder på sig själv till tusen. Antonija är en svensk youtuber och influencer som inte är rädd att visa alla sidor av sig själv. På sin Instagram är det inte bara snygga influencer-bilder som gäller; ansiktet fullt med creme fraiche, finnar som kläms och stora grimaser pryder också hennes flöde. En härlig paus mitt i allt annat i ditt flöde.

3. Abbie Chatfield på @abbiechatfield

View this post on Instagram

Here’s a photo to celebrate my tattoo being healed

A post shared by ABBIE CHATFIELD (@abbiechatfield) on

Abbie blev säsongens snackis efter att hon var med i the Bachelor Australia 2019. Där fick hon sitt hjärta krossat i sista avsnittet, blev utpekad som säsongens skurk och blev slutshamad oräkneliga gånger av både media och av tittare. Efter the Bachelor byggde Abbie upp sitt Instagram-konto med ärliga och uppriktiga inlägg. I återhämtningen från sin hjärtesorg, för att inte tala om att vara hatad runt om i Australien för sin del i reality TV, använder hon sin Instagram som en plattform för att lyfta viktiga ämnen. Där delar hon om sina tankar och erfarenheter om kroppskomplex, feminism och vägen till att älska sig själv.

4. Siphokazi Veti på @siphokaziveti

Siphokazi lägger upp en blandning av de fantastiska citat som hon skriver med bilder på sig själv där hon pratar om att älska sig själv och kroppen som man är född i. En kvinna helt i vår smak!

5. Celeste Barber på @celestebarber

Ingen konto slår såna klockrena hål på Instagrams illusion av perfektion som Celestes gör. Hon är en skådespelare och komiker som bjuder på sig själv (och andra…) för sina nästan sju miljoner följare!

6. Jessamyn Stanley på @mynameisjessamyn

Jessamyn är en skribent, yogalärare och förespråkare för kroppspositivitet. På hennes Insta ser du hennes passion för att lägga sina rädslor bakom sig, rulla ut yogamattan och älska den fina kroppen man har.

7. Winnie Harlow på @winnieharlow

Winnie var fyra år gammal när hon diagnostiserades med Vitiligo, en hudsjukdom som gör att huden får vita fläckar. Från att ha varit svårt mobbad för sin hud har Winnie använt sitt unika utseende till sin fördel och tagit världen med storm! Idag är hon, förutom världskänd supermodell, en förebild för många och en talesperson för sitt hudtillstånd. Hon är verkligen definitionen av att älska sig själv för hur man ser ut och inte låta någon trycka ner en.