in

6 saker du ska äta som hjälper mot bakfylla

ata bakfull

Blev det lite för hårt igår? Lugn, här är några saker du kan äta som förhoppningsvis får bort din bakfylla snabbt! Mer

Keri Glassman, dietist, delade med sig av sina bästa bakfylle-tips till goop. Testa dessa om du har en jobbig bakfylla!

Ägg

”Din lever lägger i en extra växel för att neutralisera acetaldehyd, en mellanprodukt när alkoholen bryts ner, med hjälp av en aminosyra som heter L-cystein. Ge din lever en hjälpande hand och ät ett ägg till frukost, det innehåller L-cystein.”

Ingefära

”Skiva färsk ingefära och ha det i ditt vatten. Ingefära kan verka effektivt mot illamående och kräkningar.”

Banan

”De innehåller mycket av elektrolyten kalium, och är också en bra idé att äta om du har problem med magen. Alkohol kan ha en inflammatorisk effekt på din mage och matsmältningssystem, vilket är en vanlig orsak till illamående och en upprörd mage.”

Kokosvatten

”Alkohol, som är urindrivande, gör att njurarna tar upp mindre vatten, och istället utsöndrar det ut ur kroppen. Vattenbristen kan även orsaka obalans av elektrolyter. Uttorkning, plus underskott av elektrolyter, kan göra att du får huvudvärk, att du känner dig yr och skakig och muskelspasmer. Kämpa mot uttorkningen med massor, jag menar massor, av vätska. Kokosvatten innehåller kalium, så det både ger dig vätska och hjälper dig att återfå elektrolytbalansen.”

Gör din egen sportdryck

”Blanda vatten, färskpressad juice och en nypa havssalt. Honung är valfritt.”

B-vitamin

”B-vitamin kan vara din BFF. En studie visade att genom att äta vitamin B6 innan, under, och efter att du dricker kan det hjälpa till att minska symptom av bakfylla.”