in

30 peppiga tips – om du känner dig lite vinterdeppig

vinter pepp

När kvällarna blir mörkare och vardagslunken är igång är det lätt att humöret dippar. Här är 30 saker som får dig på bättre humör! Mer

1. SKRIV EN HEMLIG LAPP

Vi blir gladare av oväntade överraskningar än av saker vi vet ska hända. Skriv en lapp till din partner eller kompis där du beskriver vad du gillar mest hos dem, lägg lappen i deras väska eller jackficka!

2. ANDAS I EN FYRKANT

Stressad och ångestfylld? Testa att andas ”i en fyrkant”. Blunda och föreställ dig en fyrkant. Låt blicken följa den vänstra sidan nerifrån och upp, medan du långsamt andas in genom näsan och räknar till fyra. Följ nu den övre linjen mot höger medan du håller andan och räknar till fyra. Följ linjen neråt, andas ut och räkna till fyra. Låt blicken gå tillbaka längs linjen till vänster och håll andan. Upprepa fyrkanten några gånger, och du kommer känna dig lugnare.

Eller andas i takt med den här:

DqK7H0S

3. HJÄLP TILL ATT ÄNDRA VÄRLDEN PÅ EN MINUT

Det kan kännas hopplöst att förändra samhället, speciellt om man inte har mycket pengar. Men på sajter som Change.org, Skrivunder.com och Djurensratt.se/blixtaktion kan du starta upprop eller hitta ämnen du brinner för, skriva under och få saker att hända.

4. TA FLER SELFIES

Det pratas ofta om att sociala medier kan ha en stressande, negativ effekt på våra liv. Men ett forskningsprojekt på University of California följde 41 studenter under flera veckor och såg att personer som tog selfies var mer självsäkra än personer som tog bilder på annat. Säg cheeeeeese och posta på!

5. GRUPPERA

Här är tre härliga Facebook-grupper du kan gå med i: 1. Heja livet 2. 925 3. Krukväxtgäris. Vi ses i kommentarsfältet!

Skärmavbild 2019 02 23 kl. 10.33.30

6. ÄT EN BANAN

… helst iklädd gula kläder! 70 procent av oss förknippar nämligen solgul mat med positiva känslor, och nästan en tredjedel associerar färgen gul med glädje.

7. KOM IHÅG DET HÄR CITATET FRÅN AMY SCHUMER:

”Till och med under mina värsta dagar, när jag känner mig som sämst, ler jag och säger till mig själv ’Du gör ditt bästa. Bra jobbat!'”

giphy

8. HAHA!!!

När hela kroppen bubblar av skratt, finns det en härligare känsla? Och det är faktiskt hälsosamt att skratta. När vi skrattar frigörs endorfiner, kroppens må bra-hormon, och stressnivåerna sjunker.

9. ÄNDRA DITT MINDSET

Är du en person som har tydliga mål? Testa att formulera målen så att de är i presens – i nuet – och inte i framtiden. Istället för ”jag vill komma in på drömutbildningen”, tänk ”jag jobbar på att komma in på drömutbildningen”. Terapeuten Chloe Brotheridge säger till Glamour: ”Det tankesättet sänder starka, positiva meddelanden till ditt undermedvetna att gå framåt och förverkliga dina mål”.

10. FÖLJ DE HÄR PÅ TWITTER

@dog_rates

Gulligaste hundkontot.

@flirtationship

Common girl, 100 procent igenkänning.

@lilsnasx

Hur kan han vara så fin och rolig?

11. FÖLJ DE HÄR PÅ INSTAGRAM

@veckorevyn

Hallå, såklart!

@pickle.the.pig

Världens sötaste gris.

@supersnippan

Feministiskt pepp.

12. TÄNK PÅ DET HÄR CITATET FRÅN BEYONCÉ:

”När jag inte mår bra frågar jag mig själv ’Vad kan jag göra åt det?'”

giphy

13. SKRIV DAGBOK!

Att det kan vara skönt att skriva av sig känslor och tankar håller nog alla med om. Men Kathleen Adams, som har startat Dagboksinstitutet i USA, menar att dagboksskrivande också ökar förståelsen om oss själva och vår situation. Att saker och ting kan klarna när vi skriver ner dem.

– Dagboksterapi kan dessutom göra att undermedvetna problem kommer upp till ytan, säger Kathleen till Svd.

14. FÅ ORGASM

Visste du att orgasm kan lindra huvudvärk eftersom det är muskelavslappnande att komma? Dessutom frigörs endorfiner som både lindrar smärta och gör oss glada! Ååååh yes!

Här kommer också 10 grymma orgasmtips!

15. FÅNGA DRÖMMEN

oj39ur8

Vill du åka på en speciell resa eller köpa den där väskan du har suktat efter så länge? Ladda hem appen Dreams, som hjälper dig att få koll på din ekonomi och att spara pengar till drömmen.

16. SLÄNG DET!

Att städa och skänka eller slänga grejer vi varken använder eller behöver gör oss oftast mer harmoniska. Om du tycker det är jobbigt, ta en bild på saken innan du skänker den! Ofta är det minnen kopplat till saken, inte själva saken, som gör att vi behåller prylar vi egentligen inte använder. Med en bild kommer du ändå åt minnena.

Den här artikeln kan hjälpa dig med garderobs-rensningen!

17. DRICK KAFFE

En ny europeisk studie analyserade över en halv miljon personers kaffevanor och kom fram till att personer som dricker ungefär tre koppar kaffe om dagen lever längre än personer som inte dricker kaffe alls.

18. NETFLIX AND CHILL

På med tv:n! Forskare vid University of Aberdeen menar att par som tittar på tv-serier och filmer ihop känner sig mer fästa vid varandra.

19. LE MOT EN FRÄMLING

large

När vi ser någon le, börjar vi oftast le själva. Om du ler mot någon på bussen eller i affären kanske hen börjar le mot någon annan, och så har du skapat värsta kedjereaktionen av glädje!

20. RÄDDA LIV!

Det finns två enkla grejer du kan göra som faktiskt kan rädda en annan persons liv!

1. Bli blodgivare.

Läs mer på Geblod.nu

2. Bli blodstamcellsgivare.

Läs mer på Tobiasregistret.se.

21. HITTA EN NY PODD!

Vill du skratta?

My dad wrote a porno

Vill du lösa gåtor och mysterier?

My favorite murder

Vill du bli rädd?

Creepypodden med Jack Werner

Vill du lära dig om skönhet?

Skönhetspodden

Vill du höra mer om Harry Potter?

Witch, please.

22. GÅ OCH SIMMA

Bli tyngdlös i vattnet, slappna av i kroppen och känn lugnet!

23. BEACHLIFE

Saknar du stranden? Lyssna på det här på Spotify! 2 timmar och 59 minuters rullande vågljud att slumra in till.

24. ETT NYTT #FITSPO

Tre saker att tänka på inför träningsåret: Hitta en träningsform du älskar, jämför inte dina resultat med andras och slutligen träna för din skull, ingen annans!

25. ANVÄNDA EN GLAD EMOJI

Studier har visat att när vi ser en glad emoji online aktiveras samma delar i vår hjärna som när vi ser en glad människa. Vi blir gladare, och kan till och med börja le. Så strössla nästa meddelande med emojisar!

26. PRINTA BILDER

Skrolla igenom alla härliga bilder och selfies du tog under sommaren och välj ut tre där du kände dig glad, lycklig, stark eller stolt.

Skriv ut dem och sätt upp på väggen!

27. GRÖNT ÄR SKÖNT

Att fylla tallriken – eller smoothieglaset – med frukt och grönsaker är en av de bästa grejerna du kan göra för din hälsa, och kanske till och med lycka. Forskare från universitetet i Warwick i Storbritannien granskade 2016 hela 12 000 personers matvanor och upplevda lycka och fann att de som åt mycket frukt och grönt kände sig lyckligare än de som inte åt det.

28. MINDFULNESS I DUSCHEN

Mindfulness kan minska stress, ångest och nedstämdhet. Testa i duschen! Försök att lägga märke till allt som om det var första gången. Känn vattnet mot kroppen. Lägg märke till hur det känns när vattentemperaturen ändras. Hur doftar tvålen? Vilka ljud hör du? Genom att öva på mindfulness blir du bättre på att vara här och nu.

29. LÄS I SEX MINUTER

Att läsa en fysisk bok kan sänka stressnivåerna med 68 procent, enligt en studie. Efter bara sex minuters läsning sänks pulsen och musklerna börjar slappna av.

People say life thing I prefer reading Logan

Neuropsykologen David Lewis menar att det inte spelar så stor roll vilken typ av bok du läser, utan det viktiga är att du hamnar i ett läsflow.

30. SLUTLIGEN: KLIPP UT OCH SPARA DEN HÄR BILDEN

Skärmavbild 2017-09-01 kl. 15.53.10

HEY, GIRL YOU’RE AWESOME