in

10 tips för hur du lättare kan få orgasm

orgasm dragare

Att ha sex är jättehärligt som det är. Att få orgasm under sex är också najs, men det är dock ofta lättare sagt än gjort, och då kan man behöva lite hjälp på vägen. Här är tio tips för hur du lättare kan få orgasm. Mer

 1. Prata med din partner

  Att kunna kommunicera med din partner om vad du tycker om och vad du skulle vilja testa är väldigt viktigt. Eftersom alla tycker om olika saker när det kommer till sex finns det ingen enskild grej som funkar för alla. Och om du dessutom vill testa något nytt med din partner som ni inte redan gjort kan hen inte veta det om du inte säger det högt.
 2. Förstärk dina sinnen

  Ögonbindlar är poppis i sovrummet (eller var du nu väljer att ha sex) av en anledning. – Om du tar bort din syn ger det tillstånd att rikta mer uppmärksamhet till vad som pågår inne i din kropp, säger sex- och relationsterapeuten Kimberly Sharky till Refinery29. Och om du eller din partner tycker om något extra mycket ska ni inte vara rädda för att säga det till varandra. – Om du älskar att bli kysst på halsen, säg det. Det kan kännas som en säkrare start än att fråga efter något mer sexuellt, säger Sharky.
 3. Hitta rätt position

  Om du har svårt att få orgasm med din partner kan det vara en bra idé att byta position. Att ha en skön position som både du och din partner gillar kan nämligen vara superviktigt för att kunna få orgasm. Prova er fram och se vad som funkar!
 4. Ta din tid

  Att känna sig avslappnad och trygg när man har sex är megaviktigt, av många anledningar. En av dem är att det blir lättare att få orgasm. I en studie som gjordes 2006 hittade man bevis hos kvinnor att hippocampus och amygdalan, delarna i hjärnan som associeras med känslor som rädsla och ångest, visade minskad aktivitet precis före orgasm. Med andra ord, om du är trygg i situationen och med din partner är det lättare att få orgasm.
 5. Var försiktig med klitoris

  Klitoris är väldigt känslig, den har minst 8000 nervändar (slutet av nervens tråd där överföringen av impulser sker med muskler, organ eller andra delar i kroppen), och de i sin tur interagerar med upp till 15 000 andra nervändar som finns i ditt bäcken. Överstimulering av klitoris kan då hindra en andra (eller första också, för den delen) orgasm. Att röra klitorishuvudet direkt kan till och med vara smärtfyllt och tvinga dig att pausa sexet innan ni kan fortsätta. Testa istället att stryka handen vid klitoris, istället för att gnugga. Om du har en extra känslig klitoris kan din partner stimulera den medan du fortfarande har trosor på. Din partner kan också avbryta stimulering på klitoris, för att göra det skönt för dig på andra sätt, och sedan fortsätta.
 6. Värm upp

  ”Jag kan ibland ha svårt för att känna mig fysiskt upphetsad, även om jag är upphetsad mentalt. Om jag vet att jag kommer ha sex med min partner snart gör jag bäckenbotten-övningar på golvet i förväg. Det stärker inte bara PC muskeln (samma muskel som dras ihop när du får orgasm), det gör också att blod börjar flöda till ditt kön, vilket ökar känsligheten”, säger Zoë Ligon, grundare och VD för sexleksaks-återförsäljaren Spectrum Boutique.
 7. Din G-punkt kan vara vägen till lycka (aka orgasm)

  Om man har svårt att få orgasm genom penetration eller stimulering av klitoris kan det vara en bra idé att fokusera på G-punkten. G-punkten (hos de med fitta) sitter några centimeter in i slidan vid framväggen, alltså mot magen.
 8. Prova analsex

  Om du och din partner känner för det kan ni testa analsex. Om du aldrig haft analsex förut är det viktigt att förbereda dig mentalt. – Om du tror att analsex kommer göra ont så förbereder du dig för det, och spänner dig – då gör det ont. Om du är redo att njuta av det kan du förbereda din kropp för det, sedan kommer obehagskänsla vara borta eller minskad”, säger sexpsykologen David Ley.
 9. Unna dig en sexleksak

  – Att onanera är en stor del i att må bra. Det är det bästa sättet att få reda på vad du tycker är skönt, säger Tristan Weedmark från sexleksaksföretaget We-Vibes. När du vet vad du gillar är det också lättare för dig att guida din partner och på så sätt lättare få orgasm.
 10. Glöm inte glidmedel

  Glidmedel är ett av de enklaste sätten att förvandla din sexupplevelse till något magiskt, både med din parter och när du onanerar. Nästa gång du onanerar kan du ta lite glidmedel på din klitoris och känna skillnaden. Detta är speciellt till hjälp om din klitoris brukar kännas överkänslig efter att du onanerat ett tag men innan du nått orgasm.
Tack Refinery29 för inspo!

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white