in

14 peppiga nyårslöften som du borde (försöka) hålla

nyårslöfte tips

Nyårslöften kan vara inspirerande, men också sjukt jobbiga. För många av oss skapar de oftare oro, press och ångest istället för inspiration och glädje. Men det finns några löften som vi tror kan vara peppande istället för tvärtom. Här är 14 av dem: Mer

1. Använd kläder du tycker är fina (oavsett hur de sitter på och framhäver din kropp)


Det här är skitsvårt, men kan göra under för din självkänsla. Baby steps, you can do it!

2. Våga säga förlåt

Det kan ta emot, särskilt om du är en person med mycket stolthet och har svårt att svälja den. Men att säga ”förlåt” (även om man inte tycker att man egentligen borde behöva) kan göra så mycket för både dig och den du ber om ursäkt till. Det är värt det.

3. Lär dig tycka om en ny maträtt

Ostron, avokado, koriander… Finns det någon mat du har bestämt dig för att du inte gillar? Öva på att gilla den. Tänk vad kul att få in ännu en smak i sitt liv!

4. Säg vad du tycker oftare”Jag är bara ärlig” är den sämsta ursäkten någonsin som folk (läs: dokusåpastjärnor) har för att vara elak mot någon annan. Men att säga vad man tycker behöver inte vara elakt, det kan vara ett sätt att stå upp för sig själv och lätta sitt hjärta. Vanlig vett och etikett räcker långt!

5. Ta hand om dig själv

Ät god mat, vila, prata med dina vänner, slökolla på serier, lägg ansiktsmask eller gör något annat som gör dig lugn och harmonisk. Du är du, liksom. Slösa inte bort dig själv och se till att ta hand om dig själv på samma sätt som du hela tiden tar hand om alla andra.

6. Lyft andra


Genom att lyfta andra lyfter du dig själv, everybody wins! Var inte rädd för att ge beröm, även för de minsta sakerna.

7. Sov mer

Sömn hjälper mot det mesta, trust us!

8. Skriv en lista med tv-serier du vill titta på


När livet känns trist och du inte orkar något annat än att slungas in i en annan värld för en stund så kan det vara bra att ha en färdig lista på serier att börja beta av. Då slipper du också halvkolla på usla Netflix-förslag.

9. Gör upp ett schema för när du ska ringa eller smsa dina nära och kära

Att veta att man inte hör av sig till folk så ofta som man borde kan skapa en stor stress och oro. För att undvika det kan du göra upp ett schema som gör det lättare. Skriv till exempel upp att du ringer farfar den 5:e varje månad, eller smsar din kompis som flyttat långt bort varje tisdag på lunchen.

10. Förlåt dig själv för saker du gjort, men som du inte har kunnat släppa

Skriv ner saker du har ältat och haft ångest för, förlåt dig själv för det och gå vidare. Det är okej att inte släppa saker helt, så klart, det är svårt att göra på beställning. Men bestäm dig för att i alla fall jobba på att förlåta dig själv oftare.

11. Avfölj folk på Instagram som ger dig komplex

Helt ärligt, det finns ingen poäng i att följa folk som ger dig komplex för hur du ser ut, hur ditt liv är, vad du har för jobb eller annat. Avfölj!

12. Fika utan att få dåligt samveteSaft och bullar? Absolut! Träna på att slå undan tankar om att du inte borde äta sött när de dyker upp. Fikarasterna på jobbet kommer bli så mycket härligare!

13. Förlåt dig själv för att du inte är perfekt

Du har såklart hört ”ingen är perfekt” en miljon gånger, och visst känns det ibland som att alla är det utom du? Det är inte sant. Att ibland falla i självhatiska tankar och ifrågasätta sig själv händer ALLA. Det viktiga för att inte låta det bryta ned en är att förlåta sig själv och acceptera att man inte är perfekt, men att man ändå är en sjukt jävla grym person som lär av sina misstag och hela tiden försöker bli bättre!

14. Våga misslyckas! Vad är det värsta som kan hända?


Oftast händer inget särskilt farligt av att misslyckas. Det kan svida, men det går över. Och om löftena ovan inte funkar för dig, om du inte kan äta bullar utan dåligt samvete och hellre exploderar än att säga ”förlåt”, skit i dem! Gör det du vill och det som får dig att orka en dag till.
Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!