in

11 små men viktiga knep för att ta hand om dig själv

knep för att ta hand om dig själv

Att ta hand om oss själva är superviktigt då vi – som ni vet – bara har en kropp livet ut. Här är elva knep på hur du enkelt kan ta hand om din kropp och ditt sinne. Mer

 1. Drick vatten

  vatten 1

  Kroppen din trenger vatten, så är det bara!

 2. Och te

  te 1

  Om du tröttnar på att bara dricka vatten för att återfukta din kropp kan du dricka te också. Bara processen i att göra te är lugnande, och eftersom det ofta tar längre tid att dricka te då det är varmt så ger det dig ett par extra fridfulla minuter.

 3. Läs en bok

  lasa

  Att lägga sig framför Netflix och plöja sin favoritserie är lätt hänt, och riktigt skönt ibland. Men försök att läsa lite varje dag. Enligt en studie från University of Sussex kan så lite som sex minuters läsning per dag minska ens stressnivå med två tredjedelar. Plus att böcker äger, så there’s that.

 4. Testa mindfulness

  mindfulness

  Meditation, yoga eller andra mindfulness-övningar är bra för många olika saker. Man kan fokusera på andning, ge lugn till en stressig vardag och bli lite vig på köpet!

 5. Lyssna på musik

  musik

  – Skapa en spellista med låtar eller natur-ljud, och låt ditt sinne fokusera på de olika melodierna, instrumenten och sångarna i låtarna, råder Cathy Benninger, sjuksköterskestudent och assisterande professor vid The Ohio State University Wexner Medical Center, till WebMD.

 6. Ta ett bad

  bad

  Dusch och bad är två bra sätt att ta hand om sig själv och ge sig själv lite tid. Så tappa upp ett mysigt bubbelbad med härliga badoljor. Har du inget badkar hemma? Kolla om en kompis har och fråga om du får låna!

 7. Skriv dagbok

  dagbok

  Att skriva dagbok kan för vissa kännas väldigt lågstadie, men att skriva dagbok är ett sätt att hantera stress och ångest på, enligt Psychology Today. Man har tid att tänka över vad som hänt under dagen och skriva ner sina känslor. Ett stort plus är att det är roligt att ha när man blir äldre!

 8. Träna

  trana

  Att träna är bra för både din kropp och sinne. Spring, dansa, spela tennis, simma, gymma – gör det du tycker är roligt, så länge du rör på dig.

 9. Gå ut och gå

  ga

  Att gå ut en sväng är att bra sätt för att få frisk luft, fylla på energidepån, rensa tankarna och röra på sig. Plus att om du inte kan eller orkar träna så du får upp flåset, så är promenader en superbra grej!

 10. Sov

  sova

  Det är ofta man är uppe liiite (eller okej, mycket) för länge på kvällarna och gör onödiga saker, typ scrolla igenom Instagram för tusende gången, istället för att bara sova. Men vi behöver sova för att må bra, så lägg ner den där himla mobilen och sov!

 11. Ha kul!

  istock 522127016

  Man får aldrig glömma att ha kul och göra saker man blir glad av! Laga middag med vänner, häng med ditt husdjur, signa upp dig för en rolig målar-kurs. Gör något som du tycker är roligt!

Tack Bustle för artikel-inspo!