in

Lisa Ajax om Melodifestivalen: ”Jag kommer att få hat”

lisa ajax melodifestivalen

Lisa Ajax slog igenom i Idol när hon bara var 16 år gammal. I år tävlar hon i Melodifestivalen och säger själv att vi kan förvänta oss ett riktigt häftigt framträdande. Mer

För andra året i rad tävlar Lisa Ajax i Melodifestivalen. Hon är bara 18 år gammal, men redan en folkkär artist som varit ett med svenska folket sen hon som 16-åring vann Idol. Men vad kan vi vänta oss av Lisa Ajax uppträdande i Melodifestivalen 2016 och hur ser hon på kärleken? Vi har tagit tempen på den högaktuella artisten!

Hur var det att se första deltävlingen i Melodifestivalen 2017 i lördags?

– Det kändes bra att se vad man har för konkurrens. Nano var riktigt duktig och hade en grym låt. Alla som gick vidare var väldigt olika, och det är roligt!

Vad kan du berätta om din egen låt?

– Det är en mid-tempo-låt som handlar om kärlek. Jag tycker att den fastnar snabbt och att man går runt och nynnar på den, men den är svår att sjunga.

Utmanar den din röst?

– Absolut, men inte för att den ligger högt eller så, men den ligger i ett läge där det är lätt att hamna lite off pitch. Men nu har jag övat så mycket så det kommer inte hända.

I Melodifestivalen 2016 kom Lisa Ajax på en sjunde plats i finalen, så hon har mycket att leva upp till. Enligt Lisa är skillnaden mellan att vara debutant och att tävla en andra gång inte så stor.

– Det är inte jättestor skillnad, förutom att mitt nummer är väldigt olikt. Man förbereder sig på samma sätt, med att repa och så. Men mitt nummer i år kommer innehålla häftiga grejer, det kommer inte vara ett tråkigt nummer, men det kommer skilja sig mycket från förra året.

Vad är det roligaste med Melodifestivalen?

– Det är en sjukt stor produktion, det är mycket som händer och allt känns maxat. Allt fokus ligger på Mello i media och det känns när man är där, Mello gäller liksom för majoriteten under de här veckorna. Det roligaste är ju egentligen att få vara med om det här tillsammans med sitt team, skivbolaget, koreografen, min stylist och make up-artist.

Precis som de andra deltagarna i Melodifestivalen är Lisa Ajax förtegen när det gäller att avslöja saker om sin låt och sitt framförande. Bilden på outfiten hon ska ha har hon inte ens visat för sin mamma.

Lisa Ajax: ”Jag har aldrig haft en pojkvän”

Är du tillsammans med någon just nu?

– Nej, och jag har aldrig haft en pojkvän. Jag är bara 18, och har man haft pojkvän i min ålder så har det varit typ i skolan, och då var jag varken intresserad av det eller hade behov av det. Nu är det mer så att jag tröttnar väldigt lätt på killar, det är svårt att hitta någon som jag vill hänga med mer än en eller två gånger.

Vilka är dina bästa tips för att få bättre självförtroende och självkänsla?

– Jag tror det handlar om att man måste växa upp lite, jag tror inte att jag gjorde något speciellt när jag fick bättre självkänsla, det var mer så att jag bara slutade bry mig. Jag växte upp och blev okej med att alla inte tycker om mig. Jag vet också vilka som betyder något, och det är min familj och kompisar, och det lär man sig när man lever.

Lisa Ajax: ”Jag kommer få hat under Melodifestivalen”

Under Idol-tiden fick Lisa Ajax motta mycket hat, och det var hon helt oförberedd på. Det kom som en chock och påverkade henne starkt, men idag är det lättare att hantera – hon har helt enkelt blivit van.

– Det kommer alltid hat när det är mycket fokus på en, så jag vet att det kommer komma under Melodifestivalen. Nu är jag beredd, det var jag inte under Idol. Då kom det som en chock och jag tänkte ”det finns verkligen folk som hatar mig”, det var svårt att hantera, säger Lisa Ajax och fortsätter:

– I dag är det mycket lättare. Jag kollar på mina kommentarer men jag bryr mig inte om det negativa längre. Det är inte förrän mina föräldrar påpekar att vissa kommentarer är så grova att jag måste ta bort dem som jag inser hur hemskt det är.

Bild: Johannes Hjort