in

Månadens bästa musik – samlad i en spellista

lady gaga 1
Lady Gaga. Bild: Pressbild / Norbert Schoerner

Vilken musikmånad! Soraya Bay har samlat de bästa låtar som släpptes i maj i en och samma spellista – och i den hittar vi allt från Lady Gaga till Little Jinder. Mer

Lady Gagas sjätte studioalbum Chromatica landade som en själaräddning mitt i pandemin. Fylld med energi, disco och dansgolvshittar som Rain On Me med Ariana Grande ger den oss alla en möjlighet att genom musiken få känna glädjen och ruset av att stå på en klubb och dansa oss svettiga. Det känns som om Lady Gaga återvänt till sina rötter, och det är i danspoppen som hon verkligen skiner.

Under 2019 exploderade den norske artisten girl in red. Hon har på kort tid kommit att bli en av mina absoluta favoritartister och i maj släppte hon singeln Say It under Spotifys koncept Spotify Studios Recordings. Det är en kärlekslåt i högt tempo som är så medryckande att det är svårt att inte börja skaka på huvudet i takt till trummorna. Om det är någon artist ni ska hålla koll på i år är det girl in red.

Min mest spelade låt har utan tvekan varit TKN med ROSALÍA och Travis Scott. Vi hörde dem senast tillsammans på remixen av Travis Scotts Highest in the Room och jag hoppas att vi får se fler samarbeten från superstjärnorna. Jireel har släppt singeln Chérie, Miriam Bryant har släppt Passa dig, och Fricky är tillbaka med singeln Beemer. Som grädden på moset är även Little Jinder tillbaka på engelska under namnet Little Jinder’s Unreleased Romance!

Här är månadens musik samlad i en spellista

Andra som släppt nytt under maj är bland annat Timbuktu feat. Snoh Allegra, Håkan Hellström, Jacob Banks, Zikai, Yung Lean, Junior Brielle, Tove Lo, Newkid, Janice, Lorentz, Aminé, Perfume Genuis, Charlie XCX, Ellen Kraus och BENNETT. Allt detta och mycket mer hittar ni i månadens spellista!