in

Månadens bästa musik – i en och samma spellista

dragarbild musik
Cardi B och Megan Thee Stallion i musikvideon till WAP

Det bästa musiksläppet i augusti stavas WAP. Vi har samlat den och massa andra låtar i en och samma spellista, varsågoda! Mer

Ingen låt har skapat så stor uppståndelse under augusti som WAP med Cardi B och Megan Thee Stallionn. Den sexpositiva låttexten har fått både ris och ros och skapat en egen kulturkritisk diskurs. Men för mig är det först och främst en av sommarens bästa låtar, och jag verkar inte vara den enda som tycker det. Låten gjorde Cardi B till den första kvinnliga rapparen att toppa den globala Spotify-topplistan mer än en gång, den streamades 93 miljoner gånger på en vecka – vilket är världshistoriens snabbast streamade låt under tidsperioden, och musikvideon bröt rekordet för flest antal visningar under 24 timmar för ett kvinnligt samarbete. Och det är bara några av rekorden som WAP bröt. Med singels otroliga succé har Cardi B och Megan Thee Stallion än en gång visat att kvinnor är en kraft att räkna med inom hiphopen.

Det är inget snack om att k-popen dominerar världen. Speciellt inte när BTS precis blev det första Sydkoreanska bandet att någonsin toppa Billboard Hot 100 med sin singel Dynamite. Den poppiga låten har en funkig sommarkänsla som är som gjord för sensommarkvällar med vännerna. Poppa en flaska bubbel, sätt på strobelampan och hoppa runt för glatta livet med Dynamite som soundtrack!

Hip-hopstjärnan 1.CUZ släppte albumet FFF i augusti med features från Yasin och Einár. Carola och Zara Larsson sprängde internet med sin duett av Carolas legendariska Säg mig, och i skrivande stund vilar den bekvämt på en andra plats på Spotifys topplista. MTV VMAs gick av stapeln sista helgen i augusti och gav oss flertalet legendariska framträdande, främst The Weeknds livespelning av monsterhiten Blinding Lights. Han har nu släppt singeln Over Now tillsammans med Calvin Harris.

Andra släpp inkluderar LÉON, BLACKPINK feat. Selena Gomez, Miley Cyrus, EARTHGANG., Icona Pop, Hanna Järver, Agnes, Ane Brun, Dreelow, Linda Pira, YUNGBLUD feat. Denzel Curry, First Aid Kit, Zhala, Parham, Drake feat. Lil Durk och många, många fler!

Lyssna på månadens spellista här