in

Benjamin Ingrosso får egen dokumentärserie – då har den premiär

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso. Pressbild /Max

I nya Max-dokumentären This is Benjamin Ingrosso får vi lära känna artisten på ett helt nytt sätt.

– I den här dokumentären kommer man få se andra sidor av mig och följa mig på en mer personlig och nära nivå än tidigare, säger han i ett pressmeddelande. Mer

Multitalangen Benjamin Ingrosso har prisats på galor som Grammis och Rockbjörnen, hans musik har toppat spellistorna och han har representerat Sverige i Eurovision Song Contest. Dessutom har han synts i hans familjs realityserie, Wahlgrens värld, och haft ett alldeles eget matlagningsprogram. Men i en ny dokumentärserie på streamingtjänsten Max (en sammanslagning av Discovery Plus och HBO Max) får vi lära känna Benjamin Ingrosso på ett helt nytt sätt.

– Det här är ett nytt kapitel av mitt liv både som artist och som person och i den här dokumentären kommer man få se andra sidor av mig och följa mig på en mer personlig och nära nivå än tidigare. Det känns spännande att få blicka tillbaka tillsammans och även visa början av en, för mig, ny och outforskad resa säger artisten i ett pressmeddelande.

I dokumentärserien, som heter This is Benjamin Ingrosso, får vi följa artistens tidiga år som barnstjärna i en kändisfamilj, men också hans dröm om att i vuxen ålder slå igenom internationellt.

När har This is Benjamin Ingrosso premiär på Max?

Den första delen av dokumentärserien har premiär våren 2024, i samband med att streamingtjänsten Max lanseras i Sverige. Vi lovar att återkomma så snart vi har ett datum!

Vad är Benjamin Ingrosso känd för?

Benjamin är mest känd för sin musik. Han har även medverkat i realityserien Wahlgrens värld med hans mamma Pernilla Wahlgren och syster Bianca Ingrosso. När han var liten såg man honom ofta i teaterföreställningar och musikaler. Ända sedan barnsben har han alltså varit en riktig teaterapa och trivs som allra bäst på scen!

Han har ett matlagningsprogram

Utöver hans musikaliska förmågor är han även känd för sina matlagningsskills. I tre säsonger fick han kombinera sina största intressen, mat och musik, i matlagningsprogrammet ”Benjamins” som sändes på TV4 och TV4 play. Vad vi vet i nuläget kommer inga fler säsonger av programmet, men vi hoppas!

Han har medverkat i Lilla Melodifestivalen

Här ser vi honom framföra låten ”Hej Sofia” i Lilla Mello. Hatten hyllar barndomsidolen Vanheden från Jönssonligan, något Benjamin Ingrosso berättat om i sitt program ”Benjamins” på TV4.

Vilken är Benjamins senaste låt?

Benjamin släppte nyligen singeln Kite, som direkt erövrade den svenska topplistan på Spotify. Låten är en riktig feelgood-låt och enligt honom handlar den om känslan man får när man träffar någon ny och upplever att allt är möjligt.

– Det är en slags frihet och eufori som får dig att känna som om du svävar högt över alla andra, säger han i ett pressmeddelande.

Kommer Benjamin Ingrosso turnera under 2024?

Stjärnan kommer bege sig ut på en Sverigeturné under sommaren 2024 där han kommer framföra sina senaste låtar. Redan den första april kommer han befinna sig i Tyskland, för att sedan stanna i Nederländerna, England, Frankrike, Danmark, Norge, Italien, Spanien och Finland, och sist men inte minst Sverige.

Vad är Benjamin Ingrossos ålder?

Han är 26 år gammal, född den 14 september 1997.

Vad heter hans mamma, pappa och syskon?

Benjamin är, som många säkert vet, en del av familjen Wahlgren Ingrosso. Hans mamma, Pernilla Wahlgren har tillsammans med Emilio Ingrosso tre barn – Oliver, Bianca och Benjamin. Benjamin har även en halvbror som heter Theodor Wahlgren.

Vad kostar det att boka artisten?

Vad det kostar att boka Benjamin Ingrosso till ett gig vet vi inte, men vi antar att priset kan variera beroende på var konserten är.

BENJAMIN
Bildkälla: Benjamin Ingrossos instagram

Har Benjamin Ingrosso flickvän?

Vad vi vet har Benjamin Ingrosso ingen partner just nu, men vi lovar att uppdatera er om vi får reda på något!

Har Benjamin Ingrosso merch man kan köpa?

På Benjamin Ingrossos hemsida kan man köpa merch som bland annat t-shirts, hoodies, böcker och massa annat!

Vilken plats kom han i Melodifestivalen?

Benjamin var med i Melodifestivalen 2018 och gick hela vägen till Eurovision där han kammade hem sjunde platsen.

Vad är Benjamin Ingrossos längd?

– Jag är faktiskt 175. Fast på passet är jag 176 för att jag står på tå, berättade Benjamin när han medverkade i Så mycket bättre på TV4.

Här hittar du honom på instagram

Text: Rebecca Göransson och Frida Olheden