in

”Jag ville aldrig vara så smal”

kate dragare
"Jag ville aldrig vara så smal"

34-åriga modellen Kate Moss erkänner nu det som varit så uppenbart för oss alla andra. För tidningen Interview magazine talar hon ut om sin extremt smala kropp. Däremot avböjer hon ryktena om att hon någonsin lidit av en ätstörning. – Jag var aldrig anorektisk, men jag kommer ihåg att jag tänkte: ”Jag vill inte vara […] Mer

kate dragare

34-åriga modellen Kate Moss erkänner nu det som varit så uppenbart för oss alla andra. För tidningen Interview magazine talar hon ut om sin extremt smala kropp. Däremot avböjer hon ryktena om att hon någonsin lidit av en ätstörning.
– Jag var aldrig anorektisk, men jag kommer ihåg att jag tänkte: ”Jag vill inte vara så här smal”.

Men Kates förklaring till den trådsmala kroppen blir dock svår att tro på:

– När jag gick modevisningar och flög i 2:a klass, fanns det ingen som gav mig mat. Om jag spenderade natten på billiga hotell så hade room service:en stängt när jag väl kom dit. Jag åt inte på långa perioder. På plåtningarna fanns det bara dålig mat och flygplansmaten var så äcklig att jag inte ens kunde ta i den.

Såg sig själv i spegeln

Hur insåg modellen, som med sin reklam för Calvin Klein gick i framkanten för ”Heroin Chic”-modet, att hon var för smal?
– Jag kommer ihåg att jag stod upp i badkaret en dag, och att det fanns en spegel rakt framför mig. jag var så tunn! Jag hatade det, jag gillade aldrig att vara så smal.

moss ck

Kate under hennes smalaste modellperiod då hon var ansiktet utåt för Calvin Klein reklamannonser under mitten av 90-talet.