in

Greta Thunbergs liv blir dokumentär – här är allt vi vet

Dokumentär Greta Thunberg
Foto: Instagram/@grethathunberg

Greta Thunbergs kamp för att rädda klimatet blir dokumentär. Mer

I augusti 2018 startade den numera kända klimataktivisten sin skolstrejk. Sedan dess har Greta Thunberg blivit en av världens kändaste personer, inte minst för sitt FN-tal. Hon har seglat över Atlanten två (!) gånger, blivit nominerad till Nobels fredspris och utnämnts till ”person of the year” av Time. Det är bara några av sakerna på listan som 16-åringen hunnit med i år.

Då har dokumentären om Greta Thunberg premiär

Nu ska aktivistens liv bli en dokumentär, som kommer att sändas på Hulu under 2020, och senare visas på SVT. Bakom projektet ligger B-Reel Films tillsammans med dokumentärfilmaren Nathan Grossman som har följt Greta sedan förra året.

– Att det skulle bli så här kunde vi nog aldrig drömma om, men man förstod att hon hade en kraft så vi ville följa henne, säger B-Reels vd Fredrik Heinig till SVT.

Dokumentären kommer att skildra Gretas kamp för klimatet. Från strejken i Stockholm till parlament och de internationella protester. Dokumentären ska visa på hur brådskande klimatkrisen är och att det är dags att vi börjar ta frågan på allvar.

Läs också: Här är Greta Thunbergs 11 bästa citat.