in

”Fas 3” i P3 tillbaka efter kritikstorm – med två nya programledare

Skärmavbild 2024 02 13 kl. 14.21.06
Bild: Sveriges Radio P3

Två nya programledare gör Olle Palmlöf sällskap när Fas 3, efter omfattande kritik, återlanseras i P3 Sveriges Radio. Mer

Fas 3 skulle bli P3:s nya humorflaggskepp efter att Tankesmedjan gått i graven, men efter bara ett avsnitt lades satsningen på is. Anledningen till att man inte kunde fortsätta var att två av programledarna, Moa Wallin och Christoffer Nyqvist, hoppade av programmet i samband med att en stor kritikstorm kring valet av en av programledarna drog igång i sociala medier. Under ett antal dagar fick Sveriges Radio arbeta hårt med att moderera kommentarsfälten på Instagram.

Nu står det klart att Fas 3 återuppstår. Olle Palmlöf har fått två nya poddkollegor: Malin Collin, producent på P3 Nyheter, och komikern Fredrik Boltes (känd för SVT-dokuentären ”Min Tjockumentär”). Det första avsnittet av nya Fas 3 släpps den 14 februari. Detta bekräftar Caroline Lagergren, ansvarig utgivare för Fas 3, för VeckoRevyn.

Väntar man sig en ny kritikstorm?

VeckoRevyn har ställt frågor till Lagergren om hur hon ser på kritikstormen som var då, vad man lärt sig och vad man förväntar sig den här gången men ännu inte fått svar.

I samband med att Fas 3 lanserades och en programledare kritiserades sa Lagergren att:

”Sveriges Radio har ingen generell policy vad gäller påståenden eller anklagelser kring medarbetare. Vi gör enskilda bedömningar men vilka diskussioner vi för gällande medarbetare är ingenting vi kommenterar.” 

Vad kritiken mot en av programledarna handlar om kan VeckoRevyn i dagsläget inte gå in närmare på av pressetiska skäl.