in

Ellen DeGeneres reaktion på att Trump såg ”Finding Dory” efter #muslimban är det BÄSTA vi sett

ellen degeneres protesterar mot trump

Komikern och programledare Ellen DeGeneres är inte nöjd över att Donald Trump kollade på filmen ”Findin Dory” dagen efter att han stängde USAs gränser för folk från sju muslimska länder. Mer

Redan under sin första vecka som president har Donald Trump lyckats skapa enorm oro i världen. En av de sakerna som har väckt störst uppmärksamhet och protester är #muslimban, ett inreseförbud som gör att personer med medborgarskap i sju muslimska länder (Syrien, Irak, Iran, Libyen, Somalia, Sudan och Jemen) inte kan komma in i USA, trots att de har giltiga visum. Vad som gäller just nu är lite oklart, och det kommer olika bud från ambassader och politiker. Men en sak är säker: Trumps diskriminering mot muslimer har väckt starka reaktioner.

Läs också: 8 sjuka saker Donald Trump har gjort under sin första vecka som president

En av dem som har reagerat är den folkkära komikern och programledaren Ellen DeGeneres, som även är rösten till den älskade och smått förvirrade fisken Doris, känd från ”Hitta Nemo” och ”Hitta Doris”. Det är nämligen så att Trump dagen efter införandet av #muslimban hade filmvisning i Vita huset och visade då just ”Hitta Doris”, samtidigt stod tusentals människor utanför hans nya boende och skrek i protest.

”De hjälper henne trots att de har helt olika färger”

I tisdagens avsnitt av ”The Ellen Show” bestämde sig Ellen för att, ”utan att vara politisk”, visa vad hon egentligen tycker om att Trump, samtidigt som han upprör hela världen, kollar på en av hennes filmer.

Och, i klassisk Ellen-maner, lyckas hon på ett humoristiskt och varmt sätt få fram sin poäng som ingen annan.

Hon berättar bland annat om att ”Hitta Doris” handlar om en fisk som kommer till USA för att hitta sina föräldrar, men att en mur är i vägen. Då får Doris hjälp av flera andra djur att ta sig förbi den, och om det säger Ellen:

”De hjälper henne trots att de har helt olika färger, eftersom det är det man gör när man ser att någon behöver hjälp: man hjälper dem”.

Läs också: 5 konkreta bevis på att Donald Trumps politik är dålig för kvinnor

Se hela klippet här: