in

Spara pengar på ett roligt sätt? Ja, det går faktiskt!

pengar dragare

Orden ”spara pengar” gör ju inte direkt att man hoppar av glädje, men ibland är det faktiskt nödvändigt ändå. För att göra det lite roligare hjälper vi dig på traven med saker du kan göra istället för att lägga dina pengar på onödiga saker. Mer

Har du planer på en utlandsresa eller är du sugen på en nya möbler och inredningsgrejer? Då kanske det är läge att börja spara lite pengar. Och ja, vi vet, det är mycket roligare att inte behöva tänka framåt utan bara göra precis det man känner för i stunden även om det kostar pengar. Typ gå på spontan-bio eller köpa med sig en (onödigt) dyr kaffe från ett café när du lika gärna kan ta med dig kaffe hemifrån i en termos. Nu för tiden finns det ju också en uppsjö av snygga termosar med roliga citat eller mönster på, så man behöver inte ens gå runt med en tråkig termos där det ser ut som om att du är på väg ut i skogen. Inte för att man inte får hänga i skogen, men ni fattar.

Men vad ska man göra då för att spara pengar medan man fortfarande vill hitta på roliga saker? Man gör budgetvarianten på det man egentligen vill göra såklart!

LÄS MER: Så sparar du ihop till din dröm – 5 enkla tips

1. Du vill: Gå på bio

Gör istället: Bjud hem din partner eller så många vänner du vill. Poppa popcorn, hämta massa kuddar och filtar och gör det mysigt i soffan och se en film hemma.

+ Din soffa är förmodligen mycket skönare än biostolarna.

2. Du vill: Fika på en uteservering

Gör istället: Ha picknick! Gå ihop några stycken och baka något gott, koka kaffe och blanda saft, och ta med er en filt (eller flera, för let’s be real: vi bor i Sverige) och sätt er ute någonstans.

Picknickar är sjukt mycket mysigare än att sitta och trängas på en tråkig uteservering.

3. Du vill: Köpa en fin helgbukett

Gör istället: Att ha en blombukett hemma livar verkligen upp det, men det är ganska onödiga pengar. Plastblommor håller länge, ja – men hur kul är det? Nu när våren faktiskt börjar komma kan man plocka buketter själv! Och även om inte midsommar är här än kan du ju alltid försöka hitta sju sorter att lägga under kudden så du drömmer om din framtida kärlek.

+ Du får en personlig bukett som ofta är charmigare än de man får hos florister eller blombutiken.

LÄS MER: Så sparar du dina pengar smart – det är inte så svårt som du tror

4. Du vill: Bo på hotell

Gör istället: Tälta! Om du inte vill tälta i närheten av där du bor kan du, om du har ett kollektivtrafik-kort, åka till någon annan ort. Kolla upp var allemansrätten gäller och ta tält och sovsäck under armen och kör. Om du hellre sover inne kan du lägga madrasser och kuddar på golvet och bygga en koja. Inspo: Kojan i filmen The Holiday (#goals).

+ Mys deluxe!

Har du fler smarta tips på hur man sparar pengar på ett roligt sätt? Dela med dig i vårt kommentarsfält på Facebook!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss