in

Så gör du godaste popcorn-toppingen – brynt smör, saltkaramell och kanelbulle

Hur nyttigt är popcorn och gör man popcorn? hur
Bildkälla: Unsplash

Sugen på ett nyttigt snacks? Popcorn är både fiberrikt och innehåller antioxidanter. Vill du ha recept som gör dina popcorn lite mindre nyttiga (och godare)? Fortsätt scrolla! Mer

koplankar 1024x37 1

Hur gör man popcorn?

Popcorn går att göra på många olika sätt, en del häller smält smör över sina popcorn och andra kryddar med socker. Det finns massvis med olika kryddor att smaksätta sina popcorn med – men salt är nog den allra vanligaste. Själva görandet av popcornen sker i kastrull eller i en micro!

Hur poppar man popcorn i kastrull?

Hur poppar man popcorn i en kastrull med smör?

Eftersom det behövs ganska hög värme för att poppa dina popcorn finns det en risk att smöret bränns. Använd därför en neutral olja, som solros- eller rapsolja, i botten. Lägg i dina majskorn i kastrullen och glöm inte sätta på locket! En deciliter majskorn räcker till en liten skål. När det slutar poppa, lyft bort popcornen från värmen och häll i efterhand på smält smör. Du kan också bryna smöret för att få en lite nötigare smak!

Hur nyttigt och fiberrikt är popcorn och hur många kalorier innehåller popcorn?

Vem bryr sig om kalorier! Popcorn är framför allt gott – och billigt! Det är dessutom ett bra glutenfritt alternativ. Och ja, det är ett nyttigare än mycket annat snacks. Popcorn är fiberrikt men se upp med smöret och saltet om du är ute efter ett nyttigt snacks. De bruna skalbitarna innehåller både antioxidanter och fiber.

Hur nyttigt och fiberrikt är popcorn och hur många kalorier innehåller popcorn?

Våra tips på inte SÅ nyttiga popcorn

Tycker du också popcorn börjar kännas lite FÖR nyttigt? Kanske är du sugen på lite saltade karamellpopcorn eller lite kryddstarka popcorn? Här är våra favoriter!

Recept: Saltade karamellpopcorn

Recept: Kryddstarka popcorn med sriracha och honung

  1. Blanda lika delar honung och srirachasås i en kastrull. Du kan såklart ta så mycket stark sås eller söt honung som du föredrar!
  2. Smaka av!
  3. Hälla såsen på dina nypoppade popcorn.

Recept: Popcorn med kanelbullesmak

  1. Smält ungefär 1 dl brunt socker i en kastrull.
  2. Tillsätt en halv matsked kanel.
  3. Häll på några droppar vaniljextrakt.
  4. Smaka av!
  5. Häll över dina nypoppade popcorn.

Vill du ha fler tips på hur du kan krydda dina popcorn?

Du kan som sagt krydda dina popcorn med vad som helst, kanske hittar du en ny favorit i den här videon? Vi känner oss extra sugna på att testa pecorino med rosmarin och chili med lime som smaksättare till våra popcorn!

Hur poppar man popcorn i en popcornmaskin?

Är du galen i popcorn så är en popcornmaskin garanterat något för dig! Alla popcornmaskiner fungerar olika. Här är några av våra favoriter!

Hur poppar man popcorn i en popcornmaskin?

En röd popcornmaskin från Champion. Du behöver varken smör eller olja för att poppa dina popcorn i den här! Läs mer och köp här.

Hur poppar man popcorn i en popcornmaskin?

Popcornmaskin från Emerio där du poppar direkt i skålen. Här behövs varken olja eller smör, men det går så klart att tillsätta smör efteråt. Läs mer och köp här.