in

Den här karaktären hade dött i ”Sex and the city 3”

sex and the city 3

Den hypotetiska tredje Sex and the city-filmen har vi ett ord för: dramaaaaaa! Mer

Jag är en av dem som aldrig sett serien Sex and the city. Däremot har jag sett filmerna både en och fyra gånger. Ryktena om en tredje SATC-film har florerat i flera år, men det har under den senaste tiden blivit ganska tydligt att det aldrig kommer hända. Men OM det hade skapats en till film med Carrie, Miranda, Charlotte och Samantha hade den minst sagt varit dramatisk. Inte för att de andra filmerna inte varit dramatiska (hallå bli lämnad på sin bröllopsdag eller bli arresterad i Abu Dhabi), men den tredje filmen hade varit next level.

Journalisten James Andrew Miller har podcasten Origins, som djupdyker ner i hur Hollywoods succéhistoria startade. Enligt honom hade en tredje Sex and the City-film inneburit att en karaktär dör, skriver Vogue. Och karaktären, som skulle ha dött av en hjärtattack i duschen, är John Preston, aka Mr. Big, spelad av Chris Noth.

Den dramatiska twisten med Mr. Bigs död ska ha varit en av anledningarna till att Kim Cattrall (Samantha) inte ville signa upp sig för en tredje film, enligt Millers källor.

– Personer nära Kim tror att manuset för filmen inte hade mycket att erbjuda för Samanthas karaktär, säger Miller i Origins och lägger till att Mr. Bigs död tidigt in i filmen gjorde så att resten av filmen skulle handla mer om hur Carrie går vidare, istället för att filmen skulle handla om de fyra kvinnornas relation till varandra.

Jag hade absolut varit här för en tredje SATC-flm, men jag håller med Kim – jag hade också velat ha mer fokus på tjejerna och mindre på killar. Så det kanske är lika bra att Sex and the city tar slut här.

Läs mer: Nu kommer en uppföljare till Sex and the City

Prenumerera på VeckoRevyn och få 5 nummer + ett lyxig kit från Pure Mineral för bara 199 kr.

Nytt nummer VeckoRevyn