in

Benjamin Ingrosso om Melodifestivalen: ”Låten handlar om min ex-flickvän”

benjamin ingrosso om sin flickvän

Benjamin Ingrosso gör sin Mello-debut under Melodifestivlen 2017 – och låten han framför handlar om hans ex-flickvän. Mer

Benjamin Ingrosso började sin karriär inom musiken redan som nioåring när han vann Lilla Melodifestivalen med låten ”Hej Sofia”. I dag är han 19 år gammal och ska för första gången stå på Melodifestivalens stora scen, något som han är sjukt taggad på.

– Det känns skitkul, det är en stor grej! Men det är mycket som händer som jag inte visste innan, det är sjukt hektiskt. Man repar i en och en halv månad för att köra tre minuter. Stressen är lite värre än jag trodde, hela Sverige är liksom i en Mello-bubbla.

Vad har varit svårast hittills?

– Att hålla rösten bra och sjunga rent, det är allmänt mycket saker på samma gång. Jag har försökt hålla mig rätt tyst för att spara på rösten.

Benjamin Ingrossos låt handlar om hans ex-flickvän

Benjamin Ingrosso var tillsammans med sin flickvän i fyra år innan de gjorde slut för några månader sedan. Då åkte han till USA och satsade på sin karriär som låtskrivare. Han kom tillbaka med en låt om sin ex-flickvän och det är den han ska tävla med i Melodifestivalen.

– Den handlar om att minnas tillbaka på de fina stunderna man har haft.

Vet ditt ex om att låten handlar om henne?

– Ja, det vet hon, så det blir ingen chock!

Är du singel nu?

– Jaaa, det har gått så lite tid sen vi gjorde slut, så det kommer nog dröja ett tag innan jag går in i en ny relation.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en flickvän?

– Att man ska ha kul ihop är jätteviktigt, och sen att man ger varandra uppmärksamhet och inte tar varandra för givet.

Är det svårt att få nya vänner eller en partner när man är en offentlig person?

– Ja, absolut, det är det. Det är svårare med tanke på att många redan har en bild av en, och den stämmer inte. Däremot är det roligt att jobba i en bransch det folk jobbar med det som jag älskar att göra, så de vänner man får har man mycket gemensamt med.

Sist men inte minst, vem i Skam är du?

– Jag har inte sett Skam, jag är nog den enda som inte har det, men jag SKA. Jag lovar! Men om jag är någon så är jag William.

Bild: Karl Anton Björkman