in

Allt du behöver veta om att vara pansexuell

pansexuell kvinna
Bildkälla: Unsplash

Vad innebär det att vara pansexuell? Vi reder ut! Mer

Vad innebär det att vara pansexuell? Det är inte så komplicerat alls egentligen. När man identifierar sig med den sexuella läggningen pansexuell, ofta förkortat som ”pan”, känner man attraktion för människor oavsett deras kön eller icke-könstillhörighet.

Hur vet man om man är pansexuell?

Du känner helt enkelt attraktion till en person, oavsett könstillhörighet! Du kan känna sexuell eller emotionell attraktion till vem som helst. Du behöver inte veta vilket kön personen har, men du kan ändå känna attraktion till dem.

Vad är skillnaden på att vara bisexuell och pansexuell?

En bisexuell person, har precis som en pansexuell person, förmågan att bli attraherad av människor oavsett den andra personens kön. Men ordet bi antyder att det enbart rör sig om två olika kön och därför föredrar en del att använda ordet pansexuell för att beskriva sin sexuella läggning.

Vad betyder pansexuell och vad har ordet för ursprung?

Ordet pan kommer från grekiska och betyder ”allomfattande”, vilket syftar till att det finns fler kön – bortom tvåkönsnormen. Där av finns det en viss skillnad!

Så ser panflaggan ut

Det finns många regnbågsflaggor som symboliserar allt från könsidentitet till sexuella läggningar. Så här ser flaggan ut som symboliserar pansexualitet:

pansexuell test

Finns det några kändisar som identifierar sig som pansexuella?

Ja absolut, några av dem hittar du här:

  • Miley Cyrus
  • Sia
  • Brendon Urie
  • Clara Henry
  • Ängel Haze

Vill du veta mer om pansexualitet? Kolla in videon nedan!