in

Allt du vill veta om långfilmen Länge leve Bonusfamiljen

bonus
Bildkälla: Bonusfamiljen / SVT

I långfilmen om Bonusfamiljen får vi för första gången någonsin se gänget vara på semester ihop och befinna sig under samma tak i flera dygn. Som upplagt för en katastrof! Mer

I fyra säsonger har vi fått följa Lisa, Patrik, Katja och resten av bonusfamiljen när de försöker få livspusslet att gå ihop. Det kan svara svårt som det är, men kanske extra svårt när man är en stor bonusfamilj med många starka viljor att ta hänsyn till. Så hur ska det gå när hela familjen åker på skidresa till fjällen ihop? Det går vi se i långfilmen Länge leve Bonusfamiljen.

– Det här blir första gången vi får se dem resa i väg och vara tillsammans under samma tak i flera dygn, säger manusförfattaren Moa Herngren till Expressen.

När har ”Länge leve Bonusfamiljen” premiär?

Långfilmen har premiär den 2 december 2022.

Finns det en trailer?

Vad handlar filmen om?

För er som inte minns (spoiler alert!) slutar säsongen med att Patrik är otrogen mot Lisa, och handlingen i den nya långfilmen utspelar sig cirka tio månader senare. Efter en, vad vi förmodar, kämpig tid bestämmer sig därför Patrik för att bjuda med hela bonusfamiljen på en tripp till Dalarna. Tanken är att de ska fira nyår på ett pensionat där och förväntningarna på resan är skyhöga – men fallet blir hårt när en plan går snett.

Bonusfamiljen rollista säsong 2
Bildkälla: Bonusfamiljen / SVT faksimil

Filmen är skriven av Moa Herngren, regisserad av Felix Herngren och bakom idén står upphovspersonerna Clara, Felix och Moa Herngren. Det är samma personer som ligger bakom serien.

Vilka skådespelare är med i filmen?

Filmen kommer till stor del kretsa kring Lisa och Patrik, men flera andra rollkaraktärer är med. Här är några skådespelare som medverkar i filmen.

  • Vera Vitali
  • Erik Johansson
  • Fredrik Hallgren
  • Frank Dorsin
  • Johan Ulveson
  • Marianne Mörck
  • Christer Lindarw