in

Det här behöver du veta om demisexualitet 

demisexual svenska
Bildkälla: Unsplash

Vad innebär det att identifiera sig som demisexuell? Vi reder ut! Mer

Har du hört talas om demisexualitet? Demisexuella personer upplever ingen sexuell attraktion till personer de inte har en emotionell anknytning till. En eventuell sexuell attraktion kan bara uppstå när det finns ett starkt känslomässig band mellan dem och någon annan.

Vad är skillnaden mellan demisexuell och asexuell?

Demisexualitet och asexualitet är två relaterade men distinkta begrepp när det gäller sexuell orientering. Asexuella personer upplever ingen sexuell dragning till någon, medan demisexuella personer endast känner sexuell attraktion till individer med vilka de har ett starkt känslosamt band. Även om dessa två begrepp har likheter, är det viktigt att förstå att demisexualitet inte bör förknippas med sexualitet i allmänhet. Precis som inom andra sexuella läggningar är det inte möjligt att generalisera människors sexuella preferenser baserat på deras sexuella identitet.

Såhär ser den demisexuella flaggan ut

Flaggan har en vit bakgrund, en svart triangel på sidan och ett lila sträck mot den vita bakgrunden.

Hur fungerar det med dejting för demisexuella personer?

Det kan vara svårt för en demisexuell att dejta eftersom det krävs starka band för att känna sig sexuellt attraherad. Det traditionella dejtandet kan bli svårt för personer som identifierar sig som demisexuella då det kan ta ett tag innan man känner en starkare koppling till personen man dejtar. Men som vi tidigare nämnde kan man inte dra generella slutsatser utifrån en person, och dejtande kan se olika ut för olika demisexuellapersoner.

Vill du veta mer om demisexualitet? Kolla in videon nedan!