in

6 saker du vill veta om Malin Åkerman

Malinåkerman
Bildkälla: Malin Åkermans Instagram

Är du nyfiken på Malin Åkerman? Här är några saker du vill veta om henne. Mer

Nu står det klart att Malin Åkerman programleder Eurovision Song Contest tillsammans med Petra Mede i vår. Den svensk-amerikanska skådisen är mer aktuell än någonsin och vi ser henne även i den svenska storsatsningen ”Ett sista race” tillsammans med David Hellenius. Men vem är egentligen Malin Åkerman? Här är allt du vill veta!

Vad är hon känd för?

Malin Åkerman är mest känd för sina skådespelarinsatser och hon har medverkat i filmer som The Heartbreak Kid, 27 dresses, Trubbel i paradiset och The Proposal. Hon har även blivit nominerad till ”Bästa skådespelerska i en actionfilm” på Teen Choice Award, för sin insats i filmen Watchmen. Utöver det har hon jobbat som fotomodell, producent och varit sångerska i bandet The Petalstones.

Malin Åkerman ålder
Bildkälla: Malin Åkermans instagram

Vad är Malin Åkermans ålder?

Malin Åkerman är 45 år gammal och föddes den 12 maj 1978 i Stockholm. När hon var två år gammal flyttade hennes familj till Toronto i Kanada där hon växte upp. Vid fem års ålder började hon synas i TV-reklam. Hennes föräldrar skilde sig när hon var sex år och då återvände hennes pappa till Sverige.

Vad heter Malin Åkermans mamma och pappa? 

Hennes mamma heter Pia Sundström och är modell och aerobicsinstruktör. Hennes pappa heter Magnus Åkerman och är försäkringsmäklare.

Vem är Malin Åkermans syster? 

Malin Åkerman har två halvsystrar! Du kanske har hört namnet Jennifer Åkerman och undrat om det varit en släkting till Malin Åkerman? Det är hon! Jennifer Åkerman är en känd supermodell i USA och har även medverkat i Svenska Hollywoodfruar och den svenska versionen av Let’s Dance. Den andra halvsystern heter Mikaela Åkerman och jobbar som frilansjournalist. 

Malin Åkerman och David Hellenius aktuella i filmen Ett sista race

Malin Åkerman och David Hellenius spelar huvudrollerna i filmen Ett sista race som hade premiär den 18 december 2023. Regissören bakom storsatsningen är Edward af Sillén och övriga roller spelades av Johan Ulveson, Peter Dalle, Ola Forssmed och Måns Nathanaelson.

Har Malin Åkerman barn?

Yes! Hon har en son med exmaken Roberto Zincone