in

7 saker du vill veta om Charlotta Björck

charlotta björck
Bildkälla: Annika Berglund/ TV4 och Charlotta Björck på Instagram

Har du också fastnat för Charlotta Björck som är en av paneldeltagarna i ”Bäst i test”? Här är några saker du vill veta om henne. Mer

Charlotta Björck, Känd för sitt humoristiska sinne, har över 40 000 följare på Instagram och får hyllningar som ”DEN BÄSTA PÅ INTERNET” från en entusiastisk följare. Nu är hon aktuell i programserien “Bäst i test” vilket är programmet många fått upp ögonen för henne. Redan år 2021 initierade hon humorserien ”Charlotta x 8” på SVT, där hon gestaltade olika karaktärer på den påhittade vårdcentralen Rhododendron. Hon har dessutom blivit nominerad till flera priser, bland annat Det svenska humorpriset i kategorin webbhumor på Barncancergalan 2018 och i kategorin Årets kvinnliga komiker 2021. Här är allt du vill veta om henne!

Har hon alltid arbetat med humor?

Som 15-åring började Charlotta sommarjobba inom äldreomsorgen, och efter det har hon arbetat som personlig assistent. Men vid 35 års ålder bytte hon bana för att istället satsa på en humorkarriär. Hon har i flera år gjort sketcher och skapat karaktärer på Instagram, vilka hon fått stor uppmärksamhet för.

Har hon pratat i P3?

Charlotta har varit programledare i P3 under 2023 där hon blivit gästad av Sveriges humorelit, bland andra Torbjörn Averås Skorup, Hanna Dorsin och Clara Henry.

Vad är Charlotta Björck aktuell med på Netflix?

Under hösten 2023 släpptes Lisa Aschans långfilm “Tack och förlåt” på Netflix. Där spelar Charlotta mot Sanna Sundqvist i en av huvudrollerna. Filmen handlar om Sara som plötsligt befinner sig ensam mot slutet av sin graviditet, efter att hennes man tragiskt avlidit i sömnen. Då dyker hennes äldre syster (som spelas av Charlotta) upp och bidrar med oväntad hjälp.

Vad är hennes ålder?

Hon är 38 år, född 1985 i Halland men uppväxt i småländska Nybro.

Bor hon i Malmö?

Ja! Hon bor i Malmö, och det har hon gjort i över 15 år.

charlotte
Bildkälla: Charlotta Björcks Instagram

Är Charlotta Björck singel eller har hon partner?

Trots att hon är mitt i en separation ger hon kärlekslivet fem plus. Hon har aldrig varit lyckligare enligt en intervju med Aftonbladet.

– Jag ska precis flytta isär och det ska bli väldigt härligt, säger Charlotta.

Har hon några barn?

Charlotta har två barn tillsammans med sitt ex.