in

7 tips – så blir du känd (enligt experten)

daniel redgert

Ja, eller i alla fall ett sätt att hänga med kändisar… ?

Mer

När pr-chefen Daniel Redgert var yngre ville han bli känd, eller åtminstone umgås med kändisar, vilket han nu gör. Här delar han med sig av sju insidertips!

 1. Lär känna de här personerna

  ”Bra personer att samla på sig ifall du vill bli känd är antingen personer som har jättemånga följare, eller rättare sagt fans, på sociala medier. Eller så lär du känna en person med mycket makt i media, som Malou von Sivers eller Svt:s vd Hanna Stjärne.

  När du har bestämt dig för vem du vill lära känna kan du på ett snyggt och behagligt sätt börja stalka. Kartlägg var personen rör sig – vilka klubbar går hen på? Gå dit, drick drinkar, försök göra ett intryck. Känn alltid av stämningen, är det bäst om jag går fram och hälsar eller ställer till med ett spektakel? På den första coola hemmafesten jag blev bjuden till i Västerås var det ingen som ville hälsa på mig till en början. Då fyllde jag en porslinsvan med vodka och drack ur den resten av kvällen. Alla tyckte det var jättekul och helt plötsligt ville alla prata med mig. Dra iväg ett mail eller DM dagen efter och tacka för gårdagen, försök få personen att lägga dig på minnet.

  Denna taktik har fungerat bra för mig. Genom en noga utstuderad plan lärde jag känna Hannah Widell och Amanda Schulman som blev mina chefer. Genom jobbet och dem har jag lärt känna en rad inflytelserika personer som hjälpt mig framåt. Men glöm inte – jobbet får du alltid göra själv. ”

  635917800692815340567691829 handshake

 2. HÄNG HÄR

  ”För att stöta på alla dessa personer behöver du hänga på ställen där Serneholt och co rör sig. Det bästa tipset är att försöka komma in på medlemsklubben Bernies eller Ling long i Stockholm. Sena nätter vid DJ-båset på Spy bar funkar också. Eller boka ett bord på restaurang Riche. Hälsa deras hovmästare Anders Timell att jag tipsat om det i den här artikeln, så kanske han bjuder på bubbel. ”

  giphy 31

 3. ÄT DET HÄR

  ”Om det känns obekvämt när alternativen blir för många, kan du alltid äta klassikerna på menyn. Beställ husets vita eller röda, ingen utifrån ser skillnad. ”

  tenor

 4. STRATEGI FÖR SOCIALA MEDIER

  ”Jag har alltid sett till att lägga upp saker det finns allmänintresse för. Ingen bryr sig om mina gamla barndomskompisar från Västerås, så det har jag skippat. Det som har funkat för mig är häftiga ställen, spännande resor och personer med kända efternamn. Varför skulle någon gilla en bild när hen inte vet innebörden av den? Sedan måste bildtexten vara rolig och personlig – bjud på dig själv! Se till att integrera med personer du vill ska upptäcka dig och ditt flöde genom att kommentera, gilla, skicka inboxmeddelanden. ”

  kim1

 5. KLÄDER

  ”Alla vill hänga med självsäkra personer som inte försöker för mycket eller för lite. Var casual, ta på dig något du gillar och känner dig bekväm i.”
  gifwonderwoman1

 6. SÅ MYCKET KOSTAR DET

  ”Jag skulle säga att det dyraste är att du antagligen behöver flytta på dig geografiskt, helst till Stockholm. Och det är dyrt att bo i Stockholm. Men om du får tag i en lägenhet kan du hyra ut den till flera personer, så att din hyra blir noll kronor. Jag hyrde ut en soffa och ena halvan av min dubbelsäng i min första andrahandslägenhet. De bägge hyresgästerna betalde 3 000 kronor var och då var hyran på 6 000 kronor betald. Andra tips, som jag själv har gjort, är att ha med sig vin i väskan, köpa ett enda glas ute och sen fylla på inne på toaletten. Jag har snott toarullar från jobbet. Ett viktigt tips är att lära känna nattklubbsvakter! För det är dyrt att gå på klubb. Var snäll, säg hej, tack, hejdå, och gå till samma klubbar ofta. ”

  Roommate3

 7. INSTÄLLNING

  ”Var uthållig och när alla andra ger upp runt omkring dig vet du att du snart inte har några konkurrenter kvar. ”
  giphy

BIG NO NO – GÖR INTE DET HÄR

”Gå aldrig in med inställningen av att du vet bättre än alla andra. Hävda inte att du är den smartaste, bästa personen som kommer revolutionera deras liv – för det är du inte. Eller det kanske du är, men håll det för dig själv. Annars är det bara att köra på! Du kan komma hur långt du vill, men du måste inse vad du är bra på. Jag skulle gärna vara Justin Bieber, men jag kan inte sjunga och har ingen tvättbräda. Däremot kan jag jobba med hans pr! Inse vad du är bra på, och kör på!”

DanielRedgertDaniel Redgert, 25 år, släpper i augusti boken ”Vem fan är han??”

Sååå, vem fan är du Daniel?
– En komplex människa, haha. Men det folk brukar bry sig om är att jag är en 25-årig kille som på ganska kort tid har tagit mig från ett för mig förutsättningslöst liv i Västerås till Stockholm och gjort något utav en raketkarriär. Det här har gjort att jag börjat synas och ta plats, vilket gör att folk undrar vem jag är och vad jag har gjort. Det har startats en Flashback-tråd som heter ungefär ”Vem fan är Daniel Redgert?”, och som svar på tal har jag skrivit den här boken.

[adSpace placement=”auto”]
Du ville bort från småstaden och du ville bli känd. Varför?
– Jag hade en period i skolan där jag var utfryst och inte hade några vänner. Jag längtade efter att folk skulle bry sig om mig, vilja sitta bredvid mig på lunchen och välja mig till sitt lag i gympan. Då tänkte jag: vad kan jag göra för att de ska vilja hänga med mig? Vilka vill folk vara med? Jo, kändisar! Då får jag väl bli kändis helt enkelt. Och jag tänkte att när jag väl blir känd och de coola från skolan skulle vilja hänga med mig skulle jag dissa dem. Det var en revanschlust som fick mig att vilja bli känd.

Nu har du kallats både pr-geni och ansiktet för den nya generationen. Har du fått din revansch?
– Äh, nu skiter jag ju i de där gamla haggorna från skolan. Men jag har kommit på att självförverkligande är nyckeln till min lycka. I skolan satte jag en vision för mitt framtida liv, och nu är jag där. Men nu vill jag förflytta mig och målen för att hela tiden vara i resan. Så jag är absolut inte nöjd. Jag kan ju inte settle down nu och äta räksallad på Brillo i resten av mitt liv.

Vilka är dina nya mål då?
– Jag har ganska tydliga mål, även om jag lägger pusslet dag för dag. Jag vill flytta till New York. Jag har varit en del i USA och börjat få kontakt med den amerikanska marknaden. Jag vill ha Fredrik Eklund-karriären, men jag vill inte jobba med fastigheter utan snarare äga ett bolag som producerar tv, radio, podcast – vem vet?! Jag är bra på att connecta folk med varandra,
att få saker att hända. Mina spåtanter säger i alla fall att det ligger en world domination framför mig.

Vem ska läsa din bok?
– De som sitter hemma i sina pojk-, flick- och hen-rum och har stora drömmar för framtiden, men kanske känner att vägen dit är lång och omöjlig. Där jag var för sju år sedan. Många mailar mig och ba ”Hjälp, jag sitter här i Sundsvall och vill bort. Hur gör jag?”. Men det finns ingen generell väg, utan många olika vägar. Boken passar alla som någon gång har drömt om någonting. Självförverkligande är universellt och något som alla drivs av.