in

Så höga är lönerna på Hannah och Amandas bolag Perfect Day

perfect day löner anställda
Bildkälla: @mandyschulman på Instagram och Jonathan Velasquez/Unsplash

Perfect Day har några av Sveriges största poddar, men vad tjänar egentligen de anställda på bolaget? Vi har svaret. Mer

Poddbolaget Perfect Day har några av de största poddarna, däribland Ursäkta, Fördomspodden och Alex & Sigge. Perfect Day grundades 2011 av entreprenörssystrarna Hannah Widell och Amanda Schulman.

Bolagets årsredovisning för 2022 visade att omsättningen ökade till 87,7 miljoner kronor, samtidigt som förlusten växte från 11,4 miljoner kronor till 16,6 miljoner kronor, enligt Breakit.

 – 2023 har hittills varit ett tufft år men eftersom vi samarbetar med poddmarknadens största varumärken och under våren har byggt ut vår annonsaffär samt har nya spännande intäktsben så har vi ökat omsättningen månad för månad från föregående år, sa Hannah Widell till nyhetssajten i samband med att de rapporterade om bokslutet.

Här är genomsnittslönen på Perfect Day

Breakit har gjort en kartläggning över lönerna i tech-Sverige och därmed även räknat ut genomsnittslönen på Perfect Day. Bolaget har 17 anställda och snittlönen ligger på 53 345 kronor i månaden.  

2021 köpte Björn Ulvaeus och Conni Jonssons Pophouse Entertainment bolaget, och i november förra året tog Hanna Widell över rollen som vd på Perfect Day.  

perfect day media lön podcast
Bildkälla: Austin Distel / Unsplash